Metehan_Acelya Arkadaşlar merhaba ben ilk gebeliğimde tansiyon yüksekliği ve idrarda protein kaçağı var diye 37. Haftada normal doğum yaptım. Şimdi 8 haftalık hamileyim. Doktorum ecopirin yazdı. Kullanan bilgisi olan var mı
Anne_N Metehan_Acelya Kubramagdalena ben de aynı şekilde ilkinde 34+2de sezaryen oldum. Şimdi coraspin verdi doktor. 29 hafta bitiyor. Çok şükür iyiyim. Tansiyon yok
Burcutf Metehan_Acelya bende kızımda preeklemsi yaşadım. O hamileligimde kan sulandirici igne kullanıyordum en başından beri. 30 haftada teşhis konuldu cok şükür 38+3 te sezaryenle doğurdum. Simdi bende 8 haftalik hamileyim. Corasprin ve kan sulandirici igne verdi doktorum. Daha önce preeklemsi.gecirdigim icin corasprin riski %30 azaltiyormus ama kesin bir daha olmazsin diyemem sen sağlıklı beslen tuz tüketme fazla bol su iç dedi. Insallah bunda hiçbir sorun yaşamadan sağlıkla doğuma giderim. Rabbim tum hamilelerin vaktinde sağlıkla evlatlarına kavuşmasını nasip etsin 🤲
Metehan_Acelya İlk gebeliğimde böyle bir ilaç kullanmadım. Ama şimdi 34. Haftaya kadar kullanmam gerekiyormuş
Suzan955 Metehan_Acelya Bende ilk gebeligimde preeklampsi gecirdim 38 haftalikken ve normal dogum yaptim ikinci gebeligimde 18 haftalikken aspirin yazdi doktorum 100mg her aksam kulandim 35 haftaya kadar şu an ucuncuye hamileyim 7 haftalikken başladım bu defa 160mg kulaniyorum
Metehan_Acelya Suzan955 ikinci gebeliğiniz nasıl geçti tansiyon rahatsızlığı oldu mu yine. Ben ikinci gebeliğim 8. Haftada 150 mg başladı doktorum ama erken değil mi mg da fazla gibi o yüzden kafam karıştı
Suzan955 Metehan_Acelya Hic bir sorun yaşamadım ikinci gebeliğimde tansiyon sorunu olmadı ama doğuma 3 hafta kala artık bebeğin büyümedigini söylediler ve doğum yapmam gerektiğini söylediler Sünni sancı vereceklerdi ama Allah’ın işi kendiliğinden sancım geldi ve normal doğum yaptım
Metehan_Acelya Suzan955 allahım sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah. Benim bir sorum daha olacaktı. İkinci gebeliğinizde de kullanmışsınız ya ilacı bıraktıktan sonra bi sorun olmadı değil mi
Kubramagdalena Bende ilk gebeliğimde 34 haftada prematüre doğurdum yüksek tansiyon sebebiyle. Şuan 26 haftalık gebeyim tansiyonum 10/6 şeklinde hep. Coraspin,multivitamin,magnezyum ve demir ilacı kullanıyorum.
Metehan_Acelya Kubramagdalena benim ilk gebeliğimde 36. Haftaya kadar hiç bir sorun yoktu. Bir haftada tansiyon 16/17 lere çıktı. 37. Haftada normal doğum yaptım. Şimdi ikinci hamileliğim ve doktor 8. Haftada ecopirin başlattı. Bıraktıktan sonra sıkıntı olur mu diye endişe ediyorum. Kanda pıhtılaşma falan olursa diye
Metehan_Acelya Anne_N ay çok şükür iyi olun. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın. Bana ecopirin 150 mg verdi. Coraspirin le aynı ilaç mı
tarhannrabia Banada yardım edin nolur 23 haftalığım tansiyonum düşömüyo preklampsi dediler tuzsuz besleniyorum ne önerileriniz var doktpr çok kötü konuşuyo
Metehan_Acelya tarhannrabia canım bu preeklamspi nasıl oluşuyor bende halen anlamış değilim. Ama içini ferah tut. Stres yapma ilaçların varsa düzenli kullan. Yürüyüş yapmaya çalış suyu bol tüket. Ben ilk gebeliğimde yaşadım fakat oğlumu sağlıkla kucağıma aldım. İkimizde çok şükür iyiyiz. Şimdi ikinciye hamileyim doktor önlem amaçlı ilaç yazdı. Tansiyonum da 8/9 civarı seyrediyor
Burcutf tarhannrabia tansiyonun çok yüksek mi kanda protein kaçağı çok fazla mu hafif preklemsi ise Allah in izniyle 30 lu haftaların ortalarına kadar gelirsin inşallah. Rabbime büyüktür sen doktorun dediklerini harfiyen uygula insallah sağlıkla kucağına almak.nasip olur 🤲
Anne_N Metehan_Acelya Teşekkür ederim. Aynı şey ikisi de. Etmen madde aydı. Mg farkı var. Ben 100 lük coraspin kullanıyorum. 29+0 bugün. Doktordaydım tahil de yaptırdım. Tansiyon normal. İdrarda protein yok. Herşey yolunda da şükür
Metehan_Acelya Anne_N çok şükür inşallah tansiyon yükselmez ve sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız 😇