5 senedir bir doktorun takipli gebe hastasıydım. Bana 28 Ocak tarihi için sezaryen tarihi verdi ancak o tarihte ultrasonda yanlış ölçüm yaparak (neden yanlış olduğunu açıklayacağım) sezaryen tarihini 2 şubata erteledi. Akabinde 1 Şubat 2022 tarihinde aradığımda grip olduğumu söylediğimde Covid19 PCR testi yapmamı söyledi ve hatta diretti ben de kendisine güvenip zaten çok ağır semptomlarım olmadığı İçin yaptırdım ancak test sonucum o gün pozitif çıktı. Sabah kendisini aradığımda (5 senedir takipli hastası olduğum halde bana GSM numarasını dahi vermemişti) pozitif hastaları sezaryene alamıyoruz dedi ve ben öylece ortada kalakaldım. Bana ne bir çözüm sundu ne mağduriyetimi giderdi üstelik izne ayrılacağını rahatlıkla ifade etti. Ben kendi çabalarımla ve hamileliğimin son günlerinde üstelik covidken her yeri aradım sonunda 3 Şubat gece yarısı çocuğum bu streslere dayanamadı ve aniden suyum geldi üstelik bebeğim benim stresim yüzünden kakasını yapmıştı karnımda (bunun ne kadar tehlikeli olduğunu bilen bilir). Nereye gideceğimizi bilmeden acilen Ege Üniversitesi aciline gittik orada yalvar yakar acil doğumhaneye beni aldılar. Bebek kakasını yaptığı ve covid19 pozitif olduğum İçin beni acilen apar topar sezaryene aldılar (oradaki insana asla değer vermeyen sağlık personeliyle ilgili neler yaşadığımı asla unutmayacağım). Hiç insancıl davranmadan çocuğumu bana asla göstermeden yanımdan kaçırdılar, 2 saat süren uzun bir operasyon akabinde beni bir başıma Zorlu bir doğum sonrası yoğun bakıma buz gibi bir odaya attılar, saatlerce orada Covid’li halimle çırılçıplak, çocuğumdan ailemden uzakta kaldım ve bu mağduriyeti ben 5 senedir takipli hastası olduğum, her muayenede birçok para bayıldığım (her gittiğimizde en az 500 lira ücret ödüyorduk ve her hafta gidiyorduk) doktorum yüzünden yaşadım. Üstelik bir hafta önce çocuğumun kilosuna 2900 gram derken benim çok şükür doğumumda kilosu 3890 gramdı. Bana PCR testini zorunlu kılıp akabinde bana hiçbir çözüm üretmeyen doktorumu şikayet ettim her yere..
Çocuğumu çok şükür kucağıma aldım ama Covid endişesi sebebiyle kafayı yiyorum :(