Biz tüp bebeğiz anneler. Normalde 38+4 de 14 Şubat’a gün almıştım. Çarşamba sağlık ocağı tahlilleri ve cuma kontrol de küçük tansiyon yüksekliği çıktı. Bugün(cumartesi) oturduğum yerde baş dönmesi ile tansiyon takibi yaptım ve 14-10, 13-9, 15-11 gibi sonuçlar ile bulantı kusma da eklenince 3 gündür acile gittik yakacık kadın doğuma. Bebeğin iyi olduğunu ancak Zeynep Kamil perinatoloji görmesi gerekiyor dedi.
Pendik Medipol Esra Nur Tola’ya takipliyim normalde. Bu gece nöbetçisi Saadet hanım imiş. Geldiğimde tansiyon hala 14-10 civarında idi. Tüp bebek olduğu için ve göndersem yine geleceksin yarın bence bekletmeden alalım dedi. 37+2 sin en fazla solunum sıkıntısı olabilir dedi. Bizde tamam dedik ve beni nst sonrası odaya aldılar. Yeşil önlüğü giydim. Hemşireler sonda takip damar yolu açtı ve kan idrar aldı. 1-1.30 saat sonra sonuçlar çıkınca beni ameliyathaneye indirdiler. Masaya yerleştim. Sonrasında spinal anestezi için oturtup belden iğne vuruldum ve hemen yatırıp örtüler vs örttüler. 2 dk demeden uyustum sade çekişmeleri hissettim ve bebeğimin çıkarılmasını 🤗 Sesini duyunca gözüm doldu😍 Hemşireler hazırlamak için kenara aldı. Bir süre sonra yanıma getirdiler fotoğrafçımız çekimini yaptı bakım odasına gittiler.
Biraz kilolu olduğum için yağdan dolayı kapatma işlemi bir tık uzun sürdü ve 2-3 kez kusma geldi. Hava verip sakinleştirici yapıldı. Sonrasında odaya çıktım ancak bebeğim küçük bir solunum sıkıntısı yaşadığı için bakım odasından yoğum bakıma alındı.
Eşimin gönderdiği video ve resimleri gördüm henüz ameliyathane harici. Birkaç saate beni yürütüp emzirme için yanına indirecekler. En fazla 1 hafta tutarız dediler yoğun bakımda. Dua edin biran önce çıksın tosuncuk 🙏
Henüz kucağıma alamadım 😪