Merhaba kızlar bebeğim şuan 3 ay 13 günlük şimdiye kadar fırsat bulamadığım için yazamadım nerdwn başlasam bilemiyorum öncelikle bebeğimden önce 1 kürtajım olmuştu ve bu beni kahr etmişti psikolojim çok bozulmuştu 6 ay sonra hamile kaldım ve yine riskli gecen bir hamilelik sürekli iğneler vurundum ve yattım hamileliğin başlarında işi bıraktım aniden buda beni çok etkilemişti psikolojik olarak cok fazla düzenli yürüyüş yapamadım son 1 ay perine masajı yaptı eşim son aylarda merdiven inip çıktım evim 10. Kat inip çıkıyordum baş aşağı ama kanala girmemişti bebeğim doktorum çatı muayenesi yapmadı ve sancıyı bekleyeceksin bende normal doğum istiyordum boyum 1,56 bu arada 39+4 eşim is yerinde mesaiye kalmak zorunda kaldı gece lavaboya kalktığımda ağrı hissettim ama her zamanki gibi zannetmiştim 5 gibi çoğaldı ve 6 dk da 1 geliyordu duşa girdim geçmedi eşimi aradım gelip aldı beni ama inanmıyordu bana pek rahat gördü beni çünkü 😂 2 cm di gittiğimde önce yatış verdi ebe hanımlar doktorum gelince de eve gönderdi burda bekleme çoğalınca gel dedi ben tabi evde sürekli yürüdüm dışarı çıktım yürüdüm evde sandalye hareketleri falan yaptım ikindin 4 gibi çoğaldı iyice tekrar gittim 4 cm yatış verdiler ablam girdi yanıma doğumdan kısmına sancıları çekerken sürekli elimi tuttu ne dediysem yaptı Allah bin kere razı olsun eşim ve tüm aile kapının önünde beklediler saatlerce suni sancı verdiler 7 gibi ve artık dayanamıyorum doktoru arayın sezeryan istiyorum dedim yalvardım resmen ama hemşireler sancı çekenlerin içinde biz ilk senden bekliyoruz doktor beyde kabul etmiyor durumun gayet iyi gidiyor dedi beni küvete sıcak suya soktular plates topunda hareket yaptırdılar hatta lavanta yağı böle verdiler hasta yakını sırtına masaj yapsın diye ama ben dokunulmak istemedim çoğalıyordu sanki ağrım saat 11 gibi ben artık uyuklamaya başladım ablama nasıl ikinacagim gücüm bitti diyordum 1 dk ya inmişti sancılar ve ısınma zamanı gelince Ablamı çıkarttılar ama sesimi duyuyordu kapının dışındaydı sürekli zeytinyağı ile perine masaji yaptilar ıkınma süreci daha iyi geçmişti sanki ebeler kızının saçlarını görüyorum diyip bana moral veriyordu saat 00:30 olmuştu ve doktorum eğer güzel ıkınırsan bebeğin kucağında olacak dedi içimden artık burdan çıkmak istiyorum buraya kadar geldim gayret etmeliyim ve burdan bebeğimle çıkacağım diyip o anı hayal ettim hep küçük bi kesik attılar galiba ama hissetmedim o an iğne yaptılar galiba nasılsın ve kızım kucağımdaydı sıcacık o kadar ağladım ki mutluluktan çok şükür Allahim sana dedim annem ben seni çok bekledim diye ağladım ablam sesimi duyuyordu oda ağlıyordu kızımı yan tarafa kontrol amaçlı aldılar ablam görüyordu abla gördün mü kızım ne kadar güzel dedim ağladım bir süre sonra doktorum dikislerimi attı estetik dikiş dedi dışarıdan bisey gözükmüyordu iğne yaptı gene galiba hissetmedim hiç hatta artık doktorumla sohbete başlamıştım gülerek hersey bir anda bitmişti sonra kızım kucağımda tekerlekli sandalye ile çıktım doğum haneden bebegimi babasına ve aileme gösterdim herkes ağlıyordu bende ağlıyordum 1 gün kaldim hastanede kızım 2 gün kuvezde kaldı çünkü solunum da hırıltı vardı 2 gün süt getirdim hastaneye ve emzirdim gelip evime gitmedim ablamda kaldım 2 gün bebeğimle gittim evime 3500 gr 51 cm di çok şükür biz kavuştuk darısı tüm bekleyen annelere olsun sağlıkla evet annelik zor ama mükemmel bir duygu o anın tadını çıkarın sonra ağrı anını bile özlüyorsunuz çünkü sonunda bebeğiniz var ve çok mucizevi bir an ilk gördüğünüz an kendinizi akışına bırakın bej hiç bağırmadım enerjimi ona harcamak yerine derin nefes aldım ve gözümü kapatıp bebeğimi hayal ettim şimdi büyüyor ve hem büyümesini istiyorum hemde eski hallerini özlüyorum her anın tadını çıkartın çok özleniyor normal doğumda tabiki emekli bisey ama her iki doğumun da kendine has zorlukları elbette var bebeğinizi görünce hepsi unutuluyor bir avazda dogurun sağlıkla sizlere de dileğim budur 😍🥰♥️