yrhmdv__ Iyi aksamlar kizlar..Ben 4hafta 1gunluk hamileyim..Sorum şu ki ben demin abdest aldim namaz kilmak icin abdestimi aldim ciktim biseyler hiss etdim baktim beyaz akintim gene gelmis..Gelmisse ben yenidenmi abdest almaliyim?
Kelebekk-0307 yrhmdv__ aynı şeyi bende yaşıyorum namaz kılıyorum ama hep içimde bir huzursuzluk peçete olayını bende yapıyorum ama arada koymayi unuttuğum da oluyor Allah affetsin yani elimizde olan bir şey değil neticede benim 31 hafta oldu bu aralar akıntım daha da arttı bir de😔
Emineecici yrhmdv__ bence bu konuda en doğru bilgiyi diyanetin alo fetva hatti var bayan hocalara sorup daha doğru kesin bilgi alabalirsin çünkü böyle konularda net ve kesin bir şekilde bilmediğimiz şeyler hakkında yorum yapmak bizleri yanlış sonuçlara itebilir dikkatli olmak gerekir
LadyAnne yrhmdv__ bildigim kadariyla namaz ustundeyken olursa ve haberin yoksa namazdan sonra farkettiysen bir sıkıntı yok ama namaz kilmadan once farkettiysen tekrar abdest alman lazim gusül bozulmuyor ama boyle biliyorum yanlisim varsa Allah affetsin ama bir arastir yinede
Seyma_61 Canım benim hep akıntım var mecbur afedersin arasına peçete sıkıştırıyorum o peçete düşmediği sürece sıkıntı yok diye biliyorum
yrhmdv__ Seyma_61 bende hep peceteyle geziyorum o zaman sorun yoktur diyilmi?cunki baska carem yok abdest alip cikiyom gene oluyor napa bilirizki Gunahsa bile Allah affetsin
Seyma_61 yrhmdv__ evet devamlı akıyor çünkü ona yapacak birşeyimiz yok dediğim gibi arasına peçete sıkıştırmak gerek peçete düşerse akıntı iç çamaşıra geçerse abdest gerekebilir ama peçeteyi sıkıştırmak önemli ped gibi orda durmayacak ama katlayıp sıkıştırılıyorya öyle olması gerek
Mekasap yrhmdv__ Rica ederim benimde aklıma takılmısti araştirmistim peceteye falan gerek de yok. Gaz idrar dışkı veya adet halinde namaz olmaz .Akıntı abdest gerektirmiyomuş .
yrhmdv__ Seyma_61 ama ben ped gibi koyuyorum hep sıkıstırmıyorum..onemli olan ic camasira gecmesin oda ben kalin yapiyorum
Seyma_61 yrhmdv__ anladım kuzum ped gibi koyma olayını bilmiyorum benim bildiğim sıkıştırılıyor sen yinede araştır Oyüzden ben mesuliyet almayayım 🌸
gebe_ebe Abdesti bozup bozmadığı konusunda net bir bilgim yok benim ama peçete filan sıkıştırmayın, enfeksiyon sebebi, hem de baya baya ciddi enfeksiyon olabilir.
hukukcuanne_06 Gelen akıntı miktarının avuç içine göre bir ölçüsü var onu aşarsa abdest bozuluyor diye biliyorum ama o miktarı anımsayamadım:( diyanet çağrı merkezinde hanım hocalar cevaplayabilir bu sorunuzu sanırım