Düzenli olması zaman alabilir. Bir haftası bir haftasına uymadığı gibi bazen bir günü diğer güne birle uymadığı oluyor. Sabırlı olmalısın ve uyku rutini oluşturmanz tavsiye ederim. Yani aynı saatlerde uyanma uyutma gibi, tabi bu dediğimde bu aylar için yine düzenli olmayacaktır ama bebek buna alisacaktir isteyecektir. Ben kızımı 3.5 aylk kadar hiç düzen oturtamadm gece gündüz uyanık çok gec uykuya dalmak sürekli kucak kamburm çıkmıştı yaa, kabus gibiydi, bir çok kitap okumustum bu süreçlerinde geçici olacağını sürekli devam etmeyeceğini aklımda bulundurdum. 4. Aydan sonra biraz daha rahatlamıştım, zamanla güzel oluyordu, lakin 5 aydan sonra diş çıkarma huzursuzlukla başladı ve ben 5-6 defa geceleri uyandığımi bilirim. 8aylikken ilk alt dişleri çıktı, bir ay sonra üst dişler derken 1 yaş gününde sonra iyice rahatladım. Önceden sabah 5uyanirdi , zmanla 7bucuga çektim.simdi 14 aylık, 18aya kadar iki gündüz uykusu, şu an hâlâ devam ediyoruz gündüz toplam iki bazen üç saat uyuyor. Akşamda 9da uykuya odasına götürürüm hatta uyumak ister misin dediğimde kendisini odasına gider. Sallama türkü ninni birde emzik veriyorum en fazla yarım saatte uyur. Emziği da zmanla azaltır bırakacağım bazen kendisi de emziği çıkarıyor istemiyor çok şükür. Bazı alışkanlıklar bıraktırmak zor olabilir. Zamanında yapılmalı büyümeden. Biraz uzun oldu umarım bir fikir oluşmuştur. 🎈