Arkadaşlar iyi akşamlar hayırlı kandiller. Bebeğimi 38+3 te yani 2 gün önce kucağıma aldım çok şükür. Gelişim geriliğimiz vardı 39. Haftaya girdiğimizde 35 haftalık görünüyordu karın çevresi. Kilo neredeyse hiç almamıştı son hafta. Doktorum son kontrolde 2890 ölçtü ve açılmam henüz olmadığı ve çatım müsait olduğu içim daha fazla beklememize gerek kalmadan suni sancı ile doğumu başlatalım dedi. Nst de de düz çizgiler çıkıyordu. Hastaneye geçtik en düşük dozdan sancılar verilir verilmez bebeğimin kalp atışları düşmeye başladı strese girdi, doktorum hemen geldi ve acil sezeryana aldılar. 2860 kilo doğdu miniğim, küveze girmedi yanımda çok şükür:) Gelişim geriliğinden bende çok korkmuştum ama şükür minik olmalarına rağmen çok güçlüler, korkmayın anneler. Sütüm daha bugün gelmeye başladı, 2 gündür kaşıkla mama veriyorum. Ve 2 gündür deniyorum ama bebeğimin ağzı o kadar minik ki sadece ucunu kavrıyor. Hemşire meme ucumun büyük olduğunu söyledi. Bebeğimin ağzı da minicik olunca sadece başını kavradığı için meme ucumda yarıklar ve kanamalar başladı. Sağmaya başladım zira emzirmeye dayanamıyorum. Silikon göğüs ucu ile deniyorum onu da kabul etmiyor. Kahverengi bölgeyi asla sokamıtorum ağzına çok denedim. İnternetten baktığımda yapacak çok birlerin olmadığı yazıyor. Artık ağzı büyüyene kadar sağarım dedim. Meme ucu büyük olanlar minik bebeğinize nasıl kavrattırdınız acaba? Bir de bacaklarınızda ağrı oluştu mu? Nasıl geçirdiniz zira çok ağrıyor.