ElisaMom Tansiyon düşüklüğü kalp çarpıntısı sebebiyle dün kan tahlili yaptırdım sonuçları yükledim, doktor doğru düzgün bilgi vermedi, sadece kansızlık var dedi Ferrum Hausmann Fort demir hapı verdi. CRP sanırım kandaki bakteri miktarıymış benimki yüksek değer çıktı ancak onun için hiç bir sey söylemedi. Tahlil sonuçlarından anlayanlar yardımcı olabilir mi değerler ne durumda, ne yapmalıyım? [img]https://i. Hemogram CRP- https://www.hizliresim.com/gid1rtt
Leylasiva21 ElisaMom Canim o kan değerleri düşük olduğu anlamına geliyor. Benimde öyle şuan 24 haftalık hamileyim ayda bir serum gibi damardan kan aliyorum. Doktor kan vermezsem senin ve bebeğin kalp atışını yavaslar dedi.
ElisaMom Anneoluyorummmm Düşük değerler yuvarlak içine alındı zaten hgb yi anladım kansızlık var bunun içinde Ferrum verdi acil doktoru başkada bir şey demedi. Bir çok değerim ya düşük ya da yüksek onları merak ettim ve crp yuksekligi neden oluyor onu merak ediyorum
ElisaMom Leylasiva21 Çok üzülüyorum dünden beri moralim çok bozuk, hamileliğimin başından beri hastayım, beslenemiyorum, 5. Aya gireceğim hala dogru düzgün yiyemiyorum midem kabul etmiyor fazlasını. bu değerleri görünce hepten kötü oldum… Kansızlık bebek için de tehlikeli bir durum. Oturup hüngür hüngür ağlamak istiyorum gerçekten
Leylasiva21 ElisaMom öyle düşünme bende 20 haftaya kadar çok kötüydum hep kusma bulantı 5 kilo verdim. Üzülme bebeginde üzülür Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Doktor sana hap verir benim 9 larda diye serum gibi kan alıyorum. Kan yapıcı ilaclar var.
Mehtapca06 ElisaMom öyle aman aman yüksek değil ki sınırın yarım parametre üstü korona yada enfeksiyon geçirdiysen ondan da olabilir ben korona geçirdim yüksek çıktı
aysenurtc ElisaMom her crp yüksekliği enfeksiyon değildir akut faz Reaktanıdır hamilelikte bir miktar crp yüksek olabilir, romatizmal hastalıklar koah , crohn, kalp hastalıkları , kanserler vs bir sürü hastalıkta da crp yüksektir
ElisaMom Mehtapca06 İçimi rahatlattınız teşekkür ederim. Dedigim gibi degerlerden anlamadigim icin pek doktorluk isim olmaz haliyle bu konularda tecrubem yok. Hamilelikte dusuk/yuksek degerleri fazla gorunce üzüldüm.
ElisaMom Leylasiva21 Anladım canım, sana da geçmiş olsun. Bende kadin dogum doktoruna gittigimde bu sonuclari gosterecegim ona gore yol çizer artık. Amin, Rabbim yavrularımıza sağlıklı bir şekilde kavuşmayı nasip etsin.
Anneoluyorummmm @ElisaMom Crp yüksek denilmez o değere 50 le re 100 le re cıksa tamam. Endise etmeyin. Doktorunuz zaten ilacda vermis. Geçmiş olsun .
sherlock Yüklediğiniz sayfa kanla ilgili sadece. Diğer değerlerin düşüklüğü hgb’e bağlı. Crp vücutta enfeksiyon varsa yükselen bi değer ama bu değer çok yüksek değil. Size tavsiyem doktorunuza inanın buralarda yanlış bilgi de edinip panikleyebilirsiniz. Çok geçmiş olsun
ElisaMom sherlock Teşekkür ederim… Acil doktorlarının yeterli bilgi verdiğini düsünmuyorum (istisnalar var elbet) o yuzden biraz tedirgin oldum gebelik olunca haliyle daha hassas oluyorsun. Kadin dogum doktorumla gorusmedim randevu gunumde gidecegim sonuclari kendi doktoruma gösterseydim icim daha rahat olurdu.
ElisaMom aysenurtc Siz boyle hastaliklari siralayinca enfeksiyon en masum olani geldi gözüme ne yalan soyliyim :) umarim diger hastalıklarım yoktur. İnşaallah tamamen gebelige bagli olagan bir durumdur.
Leylasiva21 ElisaMom Amin kadın dogumcu seni hematoloji yada dahiliye gönderir bence onlara randevu al
ElisaMom Leylasiva21 Anladım canım kendi doktorumla bir goruseyim de insaallah ihtiyac kalmaz baska bölümlere, simdiden bos yere randevu almayayim gerek kalmaz belki de
sherlock ElisaMom aa o zaman tamam acile gittiğinizi belirtmemişsiniz tabii kendi doktorunuz en iyisini bilir. burda çok felaket tellalı var o yüzden uyarmak istedim sizi.
Leylasiva21 ElisaMom hiç sikma canini hamilelik te normal Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🤲🥰