Evettttt sonunda bende doğurdum postu açıyorum burda okuduğum doğum hikayelerinin yanı sıra biraz da ilk doğumu olacak kişilere doğurmadan önce doğumu tam anlamıyla nasıl hissettirebilirimi betimlemek istiyorum 🙃39+3 sancım yok ama Bebek sürekli karnımda kasılıyor karnım taş gibi oluyor ve kendini bi dk sonra bırakıyor bu şekilde hep hareketliydi bende doktoruma yazdım gel senin doğumu başlatalım dedi etrafta hep duyduğum sancını evde çek sakın erken gitme ölür kalırsın gibi ürkütücü konuşmaklara şahit olduğum için yok gelmem yazıp kendimi eşimle sokaklara vurdum kar kış derken bi saat hıp hızlı yürüyüş yaptım merdiven inip çıktım amacım sancılarımı başlatmak neyse eve geldim yemek yedim kalktım lavaboya gittim geldim beş dk sürmedi bi ıslaklık dedim altıma mı kaçırıyorum bu ne ? iki adım attım topuklarıma kadar pijamam leş oldu eşime dedim suyum geldi ama gram sancım yok doktor dedi hemen gel bu sefer enfeksiyon riskinden korkup gittim tabi yatışım yapıldı nst açıklık kontrolü derken 1 cmle yatışım yapıldı açıklık kontrolü bu aşamada acıtmıyor sancılar olunca çok korkunç hal alıyor ama neyse damar yolu açıldı kan alındı ve enfeksiyon riskine karşın antibiyotik damardan verildi dediler sabaha kadar sancının gelmesini bekle tabi ben bi sürü hareketler yapıp durdum iyice kendimi yordum tık yok sabah suni sancı eşliğinde bi serum takıldı en düşük dozda muhtemelen kendi sancımı tetiklesin diye 2 saat tık yok sonra dedim artırın iyice peki sen bilirsin dediler arttırdılar artık sancılarım gelmeye başlamıştı öğlen 14:00 ve sonrası baya belde bi ağırlık karında kramp ve sonrasında sırttan gelip kasıkta biten sancılar bunlara dayanmak zor değildi pilateste zıplıyordum vs geçiyordu hiç yatmadım hep yürüdüm akşam 18:00 de açılmam 5 cm oldu ve açıklık kontrolünde çok canım yandı doktor tabi aferin çok güzel açılmış dedi ama ben artık dayanamıyordum, saolsun dedi hemen epidural hazırlığı başlasın o muayeneden sonda müthiş sancılarım oldu ama dayanıyorsun hala dayanılıyor evet geldiler belimden gerekle prosedürü uyguladılar ama kardeşimin görümcemin vs gözler korkudan dışarı fırladı 😅 ama tabi ben o sancılar yüzünden hiç bi acı hissedemiyordum koca iğne vs dediler ama bende bi acı olmadı sadece bi uyuşma ve hafif elektrik çarptı gibi oldu ama beş dk sonra müthiş bi rahatlama hiç sancı yok var ama ben hiç hissetmiyorum nst 120 140 diyo ben 80 de ağlarken gülüyordum neyse 40 dk sonra sancılar geri geldi ama artmış bi şekilde biraz dayandım çünkü açıklık artması için yürümem, çömelmem vs lazım epiduralde ayaklar iptal yatıyorsun hep on dk dayandım dedim gelsin bi doz daha yapsın tabi dozları az yapıyolar iyice açılsın diye neyse yaptı gitti ebe geldi dedi uyuşukluk biraz geçince kalk ıkın Bebek çok yukarda çömel kalk tamam dedim kızlar 3 kere ıkındım 2 kere çömeldim ben çığlık çığlığa ağlıyorum bağırıyorum ebe geldi dedi doğum başlamış hemen doğumhaneye alındım ama ölüyorum diye bağırıyorum asla dayanamıyordum ki acil tam doz epidural yapıldı ve o an tam prenses doğuma dönüştü karnım sertleştikçe ıkındım sertleştikçe ıkındım ve maksimum 5 ıkınmayla bebeğim kucağımdaydı hiç bi acı sızı hissetmedim ama görümceme sorsan o son sancılar zaten üç tane daha gelse doğururdun gerek yoktu bu nasıl prenses tüm sancıları çektin gibi yorumlarda bulundu ama on kere de doğursam epidural alırdım çünkü o sancılarda bırak ıkınmayı nefes bile almak eziyetti 😫 Kısacası sancı dediğimiz cidden hele de hep suni verilen sancıysa ki bana çok yüklenildi bu konuda ben son 10 dk korkunç olmasına rağmen öncekilere dayandım ama hayatta hiç bi acıya benzemiyor hele adet ağrısının fazlası vs külliyen yalan bu çok başka bi tecrübe ama hareket ve nefes cidden sancıyı kolaylaştırıyor bide mutlaka epidural şansınız varsa kullanın mükemmel bir buluş Allah hepinize kolay doğum nasip eylesin inşallah suyunuz önce gelmez yoksa işiniz çoğunlukla suniye kalıyor 😒şimdi oğlum ve ben aşk yaşıyoruZz tek sıkıntım sütüm gelmiyor o da üç gün gelmezmiş normalmiş dediler onu bekliyoruz uzun oldu kusura bakmayın umarım faydalı olmuştur hakkınızı helal edin 😇🥰