Babygrill
Her anne adayı gibi ben de minik meleğimin doğacağı günü iple çektim ve çok şükür 15.08.2018 tarihinde dünyaya o yumuk gözlerini açtı benim cannn parçam ❤️ Henüz evleneli 1 ay olmuştu ki Rabbim bizi güzel kızımın haberi ile müjdelendirdi. Amann daha çok erkendi, evliliğin tadını çıkarsaydın bilmem ne diyen çok oldu ama biz kulaklarımızı tıkadık. Başladık güzel kızımı beklemeye. Çok şükür yavrum beni ilk 3 ay hiç yormadı midem hiç bulanmadı, ağrım olmadı. 4. ayımızda cinsiyeti öğrenmeye gittiğimiz gün doktorumuzun ultrasona baktığında rengi değişti. Anladık kötü bir şeyler olduğunu, bebeğimizin kalbinde parlak nokta, beyninin her iki tarafında ise kist vardı, dünyamız bir anda karardı, o kadar üzüldük ki o gün hemen başka doktordan randevu alıp gece 11 e kadar sıra bekledik ama sonuç değişmedi, amniyosentez önerildi ama kabul etmedik o bizim can parçamızdı ne olursa olsun kabulümüzdü. Eşimle bu durumu unutmaya karar verdik yoksa hamileliğim zehir olacaktı. 22 haftamızda detaylı ultrasona girdik ve perinatolog kistlerin yok olduğunu söyledi şükürler olsun kalbimize biraz da olsa su serpildi. Beslenmeme gebeliğim boyunca çok dikkat ettim yavrum da sanırım bu sayede iri bir bebek oldu, 37 haftamda ağrılarım başladı ve artık kasık, bel ağrısından yürüyemiyordum i. Doktorumu aradım ve hemen gelmemi söyledi, gittiğimde nst de sancım çıkınca serum bağladı. Serumum bitince çatı muayenesi yapacağını söyledi, o kadar ön yargılıydım ki daha girmeden ağlamaya başladım ve hali ile muayene yapılırken kan ter içinde salya sümük ağladım çok kötüydü benim için. Psikolojik sanırım. Doktorum Çatı kemiğimin de basık olduğunu söyleyince normal Doğum olayı Benim için hem psikolojik hem de fizyolojik olarak bitmiş oldu. Ertesi gün kontrole gelmemizi söyledi, biz her ihtimale karşı eşyalarımızı aldık evimiz derleyip toplayıp çıktık, doktora gittiğimizde nst de yine sancım çıktı ve doktor bebeğimin ters pozisyona geçerek olduğu yerde çakılıp kaldığını söyledi. Bugün alalım dedi biz de kabul ettik yatış işlerimi yapıldı. Damar yolu açıldı sonda takıldı ve saatini beklemeye başladık. Sonda takılırken acımıyor kızlar, merak etmeyin, hemşire hadi gidiyoruz deyince başladım ağlamaya eşim elimden tutuyor ben yine hüngür hüngür. Ameliyata girdiğimde doktorumu görünce bir an rahatladım ve kızım önce Allah’a sonra size emanet diyerek gözlerimi yumdum. Uyandığımda karnım feci şekilde ağrıyordu. Narkozun etkisi ile sağı solu kalaylamışım 😂😂 eşime bilinç altım iyi değil anneni benden uzak tut demiştim 😂😂 varsa çanınızı sıkan biri narkoz ayağına boşaltın içinizi😁😁 neyse yavrumu görünce dünyalar benim oldu dokunmayın dokunmayın onu ben doğurdum diye bağırıyormuşum😁😁 sezeryande sanırım en zor kısmı ilk kalkıştı ama benim hemşirem o kadar tatlıydı ki tatlı dili ile beni yavaş yavaş kaldırdı ve ben bir daha hiç oturmadım tabi ki ağrım vardı ama dayandım, Rabbim yardım etti. Bugün 7 günümüz göz bebeğim Yanımda uyuyor dünyanın en en en ama en güzel hissi. Kızlar çok güzel kokuyor İnan’ın pahabiçilemez. Ben size naçizane tavsiyeler olacak.
1.kesinlikle canım acıyacak diye düşünmeden hareket edin.
2.elinizi asla ama asla bir işe vurmayın, yiyin için yatın bebeğinizin yanında.
3. Toparlanır toparlanmaz bebeğinizle kendiniz ilgilenin moral oluyor
4. Bol su, incir, kayısı kompostosu, rezene çayı ve çorba için benim bu sayede sütüm hemen geldi.
5. Çevrenize kulaklarınızı kapatın ve mucizenize bakın.
6. Depend bez Harika bir şey kesin yanınızda olsun.
7.hastane de dış çekim, kuaför olaylarını unutun çünkü ağrınız oluyor ve gözünüz görmüyor.
8.doğumdan sonra cici lohusa takımlarını giymeyin pisleniyor onun yerine uygun bir şey alın
9. Son tavsiyem ise doğumunuzun şekli ne olursa olsun dünyaya gelen bebeğinizin size ihtiyacı olduğunu bilin ve kendi kurallarınıza göre yavuzunu büyütün. İster süt verin ister mama, ister 1 saat uyutun ister 2 kimseye hesap vermeyin ve kulak asmayın onu sizden başkası daha iyi düşünemez. Ben uzun hikayeleri çok severdim o yüzden uzun yazdım, şimdiden hepinize hayırlı doğumlar hayırlı bayramlarrrr biz happykidse gidiyoruz aşkımla görüşürüz 🙏🏻🙏🏻😘😘😘😘😘😘