Nurayrzgr Merhaba kızlar.. 9+5 deyim doktorumun beslenme listesinde dondurulmuş gıdalar yasak yazıyor… Araştırdım ve çok kafam karıştı…kıyma, et sebze bakliyat donduruyorum ama ne açıdan zararlı çözemedim..sizler tüketiyormusunuz ve nasıl? 🤷🏼♀️😟
nisaninannesi2 Nurayrzgr Dondurulmuş derken, marketlerde satılan dondurulmuş yiyecekleri kastediyor canım
Nurayrzgr nisaninannesi2 Mesela bazen güvendiğim markaların ıspanak barbunya gibi vs. Sebzelerini alıyordum donmuş olarak bunlar taze donduruluyor.. Konserve yasak olduğu için bu şekilde sağlıklı diye düşünmüştüm ama sanırım direk taze almak gerekiyor
Ysgl26 Dondurulmuş gıda derken paketli gıdalar. Yani hazır patates kızartmaları işte soğan halkası falan oluyo ya. Tabi mevsiminde olan şeyleri tüketmek her zaman daha doğru. Ben fasulye tarzı şeyleri yazdan koymam mesela tadı değişiyo bi kere. Ama Yani eti kıymayı mecbur koyuyoruz buzluğa.
Nurayrzgr Ysgl26 Anladım onları kesinlikle tüketmiyorum.. Sadece sebze olarak tercih ediyordum marketlerden kendim de nohut fasulye bakliyat olarak atıyorum genelde bunlar da sıkıntı yok anladığım kadarıyla oh bari içim rahatladı😊
Morprenses Nurayrzgr onlarda da şu sorun olabilir mesela ıspanak ne şekilde temizlendi bir de bazen onlara koruyucu falan koyulabiliyor bence yemeseniz daha iyi. Kendi dondurduğunuz temiz yıkadığınız şeylerde sorun olmaz
Nurayrzgr Morprenses evet kendi dondurdıklarım da sıkıntı olucağını düşünmüyorum bende.. Dondurulmuş başlığı altında olunca hepsini kapsar diye korktum başta… Neyse ki şuan kafamda oturdu çok teşekkür ederim😊
Morprenses Nurayrzgr rica ederim 🌸 kendimizi yüzde yüz korumak mümkün değil tabi ki ama ne kadar uzak dursak kardır 🙏🏼