Kızlar sonunda doğurdum ve bana göre gayet pozitif geçti Allaha şükürler olsun 21 gün önce 38+6 da sabah erken uyandım ev işlerimi yaptım 11 gibi kahvaltımızı yaptık eşimle o ana kadar hiç bi şeyim yoktu sonra 11 buçuk gibi işlerim bitip oturduktan sonra adet sancısı gibi belden ve kasıktan özellikle kasıktan yoğun bi ağrı girdi dedim heralde yalancı sancı ama bi kaç saniye sürüp kesildi 10 dk falan sonra tekrar geldi aynı sancı eşime saati sordum iki kez takip edeyim bakayım diye noldu saati niye sorup duruyorsun dedi dedim sancim var biraz dk tutuyorum anında ayaklandı babasigile falan haber verdi hastaneye gidelim dedi ama ben hala ümitli değildim gerek yok biraz bekleyeyim falan dedim ama kaynanam görümcem yanıma geldi o sırada duşa girdim bende her şeyimiz hazırdı zaten duştan çıktım hazırlandım annemi de yolda aldık hastaneye gittik hemen saat 2 ye doğru doğumhaneye aldılar beni doktorum geldi çatala aldılar açıklık bakıldı 4 cm di iki haftadır 2 cm açıklıkla bekliyorduk zaten doğum başlamış dedi yatışım yapıldı o sırada beni de hazırladılar lavmanım yapıldı asla korkulacak bisey değilmiş acı hissetmedim ben hiç sonrasında sancı odasına alındım epiduralli istiyordum anestezi uzmanı geldi epiduralin iğnesini yaptı o da damar yolunun açılmasında daha az acıyor emin olun ki sonrasında ebem biraz sonra ilk dozu yapicam nst ye baglicam seni dedi beklemeye başladım bende doz yapıldıktan sonra sancılarım 100leri buluyordu ama asla hissedilmiyordu başlarda bu sırada saat 4 ü buldu açıklığım 5.5 cm dediler epiduralin etkisi geçince ebem biraz hareket et ilerletelim bebeği dedi suyumu da patlatmıştı epidural etkisindeyken sadece ılık ılık suyun akışını hissettim yarım saat kadar yürüdüm sancılara dayanabildiğim kadar doktorum mesai bitimi tekrar geldi 6.5 olmuştu açıklığım ben eve gidiyorum açıklığın tam olunca beni arayacaklar hemen gelicem dedi tamam dedik gitti sonra epiduralin ikinci dozu yapıldı yine nstye bağlandım ama artık sancılar yinede kasıklarımda hissediliyordu bu sırada saat 7 oldu ebemin nöbet değişimi gelmişti keşke o hiç gitmeseydi ama mecbur yeni gelen ebe açıklığıma baktığında 8 cm yaklaşmış dedi epiduralin etkisi geçince yürü biraz dogurtalim seni dedi eşim geldi o sırada yanıma yürümeye başladım ama hem acıkmıştım hemde yorulmuştum artık neredeyse gözüm kapalı yürüdüm otur kalk yaptırdı ebe tuvalete oturur gibi bekletti biraz bebeğin başı biraz yukarıdaydi ama artık sancılara dayanamaz olmuştum belim neredeyse hiç ağrımıyordu ama kasıklarımda ki baskı bitiriyordu beni ağlaya ağlaya dayanamıyorum dediğimi hatırlıyorum hayal meyal annem iki görümcem yanımdaydı bu sırada doğumhanede kimse olmayınca girmişlerdi rahat rahat saat 8 buçukta ebe beni çatala aldı gel bakalım bi diye bebek çoktan aşağıya inmişti tam açıklık dedi hemen doktorum aradı o sıraları rüya gibi hatırlıyorum hala dayanamıyorum diye ağlarken bi doz daha ilac verildi bana doktorum 9 a 10 kala gelmişti hemen ıkınmaya başla dediler 2 kere ya da 3 kere ıkındım bebisim gelmişti artık o acıyla saate baktığımda 21.04 dü hemen giydirip yanıma getirdiler eşim kaynanam görümcelerim annem hepsi yanımdaydı eşim asla giremem bayılırım diyordu ama girdi 3 ya da 4 dikisim vardı doktoruma sormayı unuttum dikerken öyle demişti onu hatırlıyorum sonrasında odamıza çıktık her şey yolundaydi çok şükür ki sütüm de hemen geldi bebeğimi emzirdim biraz fazla uzun bi hikaye oldu ama herseyi anlatmak istedim inşallah bekleyen herkes sağlıkla hayırlı zamanda yavrusunu kucağına alır 🤲🏻 biz kızımla evimizdeyiz şimdi çok şükür ama şuan bile hamileliğimi özlüyorum 3.400 gr 50 cm doğdu bu arada annem yanımda 1 hafta kaldı sonra eşimle baş başa kaldık her şey yolunda çok şükür o da yardımcı oluyor baya sağ olsun ağrım sızım kalmadı estetik dikiş olduğu için dikiş aldırmaya da gitmedim kendisi düştü zaten hikayemiz bu şekildeydi darısı isteyen hak eden herkese inşallah 🤲🏻🤲🏻🤍🥰🤍