Fatma_6868 Ayrıntılıya gittim bugün sağ ayakta %100 demedi ama tehşis koydular birde sağ böbrekte genişleme var dediler.. çok korkuym başına gelen var mı böyle bişey annelerr. ankara, konya, yada kayseriye git dediler perinatolojiye 😔😔
Elifim17 Fatma_6868 pes ekinovarus mu dedi sağ ayak için. İçe dönük değil mi. Benim kızım da öyle dogdu sol ayak içe dönüktü Baska problemi yoktu. Alçılama ve ayakkabı tedavisi gördük şuan gayet normal bir cocuk 2 bucuk yasında. Tek o varsa korkma tedavisi kolay ☺️
Lucy Fatma_6868 Erkek bebeklerde böbrek genişlemesi oluyor. Bizde de öyleydi. Ama şuan çok şükür öyle bir sorunumuz yok.
Elifim17 Fatma_6868 kız tek oysa hiiiç korkma. Bizde de tek o cıkmıstı böbrek genişlemesi de önemli bir sorun değil geciyor gecmeyen görmedim. Ayak içe dönüklüğü ise basit bir tedavi sadece uzun sürüyor nüks etmemesi için ayakkabı kullanacak ponseti. Tek ayak olunca ADM adında tek ayak için ayakkabı var. Alçılar bitince ilk 3 ay geceli gündüzlü sonra sadece uykularda ayakkabı giyecek ki tek ayakkabı olunca o da sorun olmuyor. Gönül ister hiç problem olmasın ama bununla gecmiş olsun. Benim yiğenim SMA tip 2 hastası. Hiç yürüyemiyor. 6 yasına girecek. Onu düşünüp şükrettim hep. Bizimkilerin ayagını düzelmesi 1 ay sonra hiçbir farkı kalmıyor diğer bebeklerden akranlarından ☺️
Fatma_6868 Elifim17 tşk ederim haliylr ufak bi sorunda olsa insan tedirgin oluyr sağlıcakla gelsin kuzular🙏
Huri-li Fatma_6868 benimde bebeğime aynı şekilde söylendi ama kesin değil sizin ki gibi. Üçüncü bebeğim ve ben hayatımda ilk defa bu kadar bu hastalığa şahit oldum kimden duysam aynı bu hastalıktan bahs ediyor Allah hayr etsin inşallah sağlıkla gelir bebeklerimiz Allah’a emanet