Papatya34-1 Detaylı ultrasonda Ventriküler Septal Defekt kalbin iki karıncığı arasındaki duvarda bir açıklık (delik) olduğunu öğrendim ense kalınlığı 2 li testte normal çıkmıştu detaylı ultrason da arttığını öğrendik bu durumu yaşayan vat mı 😞😞
Mavidunyamm Papatya34-1 Cok geçmiş olsun doktorunuz bilgilendirme yaptı mı ? Belki amniyosenteze gerek duyabilir
Mavidunyamm Papatya34-1 Bu arada ikili test sadece olasılık yani yüzde yüz kesin sonuç vermez. Benimde ikili üçlü tertemiz çıkmıştı ama meğerse bebeğimde kromozom bozukluğu varmış düşün yani testim de tertemiz çıkmıştı. Umarım benim yaşadıklarımı yaşamazsınız. Sağ salim kucağınıza alırsınız insallh ama iyi bir Perinatoloji doktoruna tekrar gidin detaylı bir bilgi alın
Msl22 Papatya34-1 Bende detaylıya cuma günü gireceğim ama çok korkuyorum evladimi kaybetmek istemiyorum her haliyle kabulüm Allah’ım verir Allah’ım alır orası ayri bir mesele ama hep dua ediyorum size de edeceğim rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize 🙏🏻
Tutaste_ Rosemihra Papatya34-1 ben yaşadım hiç dertlenmenize gerek yok kapanıyot o kendi kendine yada ameliyat diyorlar ben bi bucuk yasındayken olmusum ıkı tane delik varmış büyük. 7 aylık 1750 dogmusum şimdi bebişim var 6 günlükk. Bende tası sıksam suyunu cıkarırım 😀 kardıyolojiye görünmüştüm daha yeni normal insandan farkı yok dedi kalbinin oyuzdrn hiç dertlenme canım Bh1006
Mavidunyamm Eslem_1 evet detaylı ultrasonda çıktı 24. Haftada amniyosentez le dogrulandi 32. Haftada kaybettim ölü doğum ile dogurdum. Trizomi18 teşhisi konulmuştu
Mavidunyamm Papatya34-1 EVet benimde ikili üçlü testlerim temizdi ama detaylı ultrasonda bebeğime trizomi18 teşhisi konuldu. Yaşamla bağdaşmayan bir hastalikti 32. Haftada kaybettim bebeğimi. Sizin vsd ye eşlik eden başka sıkıntı var mı benim bebeğimde vsd ile birlikte çok fazla sıkıntılar da vardı. Amniyosentez en doğru sonucu verir bende karnimdan sıvı aldırdım ve trizomi18 doğrulandı. Umarım sağ salim alırsın kucağına şuan neler yaşadığını çok iyi biliyorum.
Papatya34-1 Detaylıda kalpteki açıklıkdan dolayı genetik hastalık olabilir şüphesiyle amniyo sentez yaptırdım sonuçlarımın çıkmasını bekliyorum
Papatya34-1 Mavidunyamm Mavidunyamm canım çok üzüldüm 🥺🥺 şuanlık ense kalınlığı normalden fazla artmış vsd de sıkıntı var genetik hastalık çıkmazsa doktorum kalpteki deliğin ameliyatla düzeleceğini söyledi
Rosemihra Mavidunyamm merhaba canım eski yazmışsın ama umarım görürürsün . 20 haftalık gebeyim bebeğin kalbinde açıklık göründü başka anormali söylemedi doktorum . Sizin bahsettiğiniz hastalıkta belirtisi neydi acaba detaylıda ?
Papatya34-1 Mavidunyamm bende Cumartesi yaptırdım amniyo sentez salı günü erken test istedim salı günü kromozam sayısnu öğrenbilcem bütün detayları 15 gün sonra
Mavidunyamm Papatya34-1 Canim bana da 15 gün demişlerdi 1 buçuk ay beklettiler. Siz üzerine düşün ve sürekli arayıp sonucun çıkıp çıkmadığını öğrenin oyalamasinlar genelde geç çıkıyor çünkü
Papatya34-1 Benim gibi bu süreci yaşayan var mı kalpteki delik sonradan kapandı mı nasıl bir yol izlediniz
Eslem_1 Papatya34-1 benim doktorum kalpteki delik doğuma kadar kapanabilir hamilelikte kapanmazsa doğum sonrası ilk 1 yıl içinde kapanması beklenir demişti sanırım sık rastlanan bi durummuş.. Ama deliğin konumu durumuna göre değişir mi bilmiyorum
Papatya34-1 Eslem_1 benimki kendiliğinden kapanacak kadar küçük değilmiş ameliyatla olabileceğini söyledi
Mavidunyamm Papatya34-1 Ameliyatla hallolan biseyse korkmayın en azından bir çözümü varmış. İnşallah kromozom sonucu temiz gelir
Mavidunyamm Papatya34-1 BU süreçte hep dua et ve Allah’tan hayırlısını işte. İnternette sürekli araştırma yapıp aklını karıştırma moralini daha fazla bozma çünkü internette hep en kötü şeyler yazıyor. Detaylı ultrasonda doktor sonuc kağıdı verdi mi