ebrusu1 Mltm07 39.haftadayim bebeğimin başı hala daha kanala inmemiş açıklık sancı vs hiçbir doğum belirtim yok ilk gebeliğim. Siz ne zaman yapmaya başladınız squat, ilişki, yürüyüş vs ? Ben de başlamayı düşünüyorum yoksa gelmicek galiba🤭
Mltm07 EgesMomm ebrusu1 kizannesiiii EgesMomm suniyi verdiler bana kendi sancim cok azdi suni ama gittikce cok zorlasiyor 3 saatten sonra 3 cm anca oldu acilmam dayanilcak gibi degildi sanci suresi cok uzuyor 1 dk ya 1 geliyordu sonra 5 cmde epidural veririz dedi olmaz dedim ver simdi ozel ebemde doktora dediki ilerleyecek doktor bey cunku hic oturmadan sanciyla squat yapiyor yuruyor topta zipliyor dedi sonra doktor tamam epidural verelim dedi epidurali verince ohh sanci hissettim tabiki baya hissettim ama oncekine gore cok daha dayanilabilirdi epidural sayesinde yasadim sonra hic durmadim surekli squat falan yaptim sanci geldigi anda koridordaki demirliklere tutunup egzersiz yaptim sanci aninda cok agridinda bir doz daha fazla alabilmek icin epidural kolunu bana verdiler istediginde bunu bas yukseltecek ama cok basarsan bacaklarin tutmaz dediler sonra 6 cm oldu 9 saat suni aldim 6 cmden sonra 30 dkda 10 cme ulastirdim 🎉 bebegimde kendini iyi itiyordu kafasi cok guzel basiyordu ikinma egzersizleri yaptim dogumhanede epidural kolunu son zamanlar nasil bastiysam sag bacak iptal 😅😣 dogumdada bastim surekli cok sanciliydi ama epidural olmasina ragmen sanciliydi epiduralsiz dusunemiyorum bile asla yapamam katiyen yapamazdim ve 4 aktif ikinmada dogurdum ebem 50 dk da anca dogurursun dedi ben dedim 30 dkda dogurcam 35 dakikada dogurdum 🤩 tabi ben ikinirken hic bagirmadim bagirilacakta bir durum yoktu zaten nefesimi iyi kullandim ve bir ikinmada 40-50 saniye kadar ittim yani anlayacaginiz tamamen sancilari sporla karsilayip 4-5 cmden sonra epidural alirsaniz pozitif bir dogum hikayesi yazarsiniz yoksa suni alip sezeryana goturun beni dersiniz benim rahmim 7 kere arkaya kaydi bebek bastiriyordu ama rahime degil dusunun sanciyla suniyle beni yatirip 10 dk boyunca 7 kere rahmi eliyle one cekti doktorum bana panter diyordu aci esigim cok iyidir ama 10 kere olsa 10 kere dogururum 3 dikis 1 kesiyle epiduralli dogumu millet siyor kendinden gecer burda cogu insan bense doktora saka yapiyordum ne kadar pozitif olursaniz dogumunuzda bir o kadar guzel gecer tabiki zor sonrasida zor ama kesinlikle spor sanci yla spor pozitif dusunup bagirip cagirmayin kendinizi motive edin aglayip modunuz duserse adrelanin yukselir dogum uzar ne kadar cabuk dogurursaniz o kadar cabuk kurtulursunuz o yuzden tavsiyelerimi dinleyin litfen ve hic korkmayin 🙏🏻 Harika bir an o bebegin gelisini gormek ve basari hazzi varya super bir tat sonra zaten dogumu unutuyorsunuz ostorojen hormonu yuzunden kesik kesik hatirliyorsunuz 1 hafta sonra falan ben hala hatirliyorum unuttugum kisimlarda var o aciyi unuttum mesela o yuzden travma falan olmuyor merak etmeyin doktorunuza ebenize guvenin
Mltm07 ebrusu1 gunde 100 squatla baslayin benimde 39 da ayni durumdaydi acili olacak ama doktorunuza striping yapmasini soyleyin striping yapinca cok aciyacak dayanin o gun dinlenip ertesi gun squat yaparsaniz bebek asagi iniyor ben 2 kere yaptirdim 3 gunde asagi indi bebegim. Pilates topunda ziplayin ama ben bunu hep yapmama ragmen bebe yukardaydi doktorum striping yapmasaydi asla inmezdi sporla falan mutlaka yaptirin derim merdiven cikin 1 saat yuruyun suya oturun
Mltm07 Leylaelisa kapi kollarindan tutup yapin ben 39 da yaptim siz 36 da hayli hayli yaparsiniz 20 tane yapip 1 saat dinlenin biranda zaten yapamazsiniz
Mltm07 Sblbsr ben cok hareketli olmama ragmen bebek 39 da kanalda bile degildi doktorum eliyle rahim agzini yumusatip indirdi ve squatla indi bebegim yurumesenizde topta ziplayin merdiven cikin squat iki kapi kolunu tutup yapin gunde en az 100 tane 10 yapin 20 dk dinlenin mutlaka yapin
burakveannesi Mltm07 ya hiç belirtiniz varmıydı benim suyum azalmış ama ben hiç anlamıyorum çarşamba suni sancı verelim dedi doktor hiç açılma vs yok bebek aşşagıda değildi kötümü suni sancı peki sizinde aşşagı damıydı
Analigue Benimde 39+5 de suyum azalmiş normalde Cumaya kadar bekeyecekti ama bekleyebillecek suyu kalmamış .O yüzden yarina dogumu başlatacak hatta bugün biraz müdahale etti 2 cm açiklığim oldu eve geldim lekelenmem oluyor.Sancımın gelmesi icin eve yolladı ama sancım yok hala 😒 Sabaha başlar umarım yoksa suni verilecek.Epidural bende alacağım sanırım başlarda almam tamamen normal doğururum diyordum ama son dakkaya girince caydım hemen 😅 Şafak doğan gün hadi bakalım 🤲