5 yıl önce ilk doğumumda sezaryandan korkuyordum normal dogumu çok istedim ve bekledim, 39. Haftada suyum geldi, ardından sancılar başladı. Hastaneye gittik acilmalar takip edildi. Hersey yolundaydı sancılar dayanilamayacak kadar çoğalınca epidural takıldı o anki rahatlıkla iki saat uyumuşum 😆 sabaha karşı doktorum geldi ve bebeğin kalp atışı yavaşladı suyun bitmek üzere acil sezaryana alicam, dedi ki normal doğum yanlısi doktordur. Kafasi doğum kanalına girmiş fakat ilerlememis hatta yamulmus kuzumun kafası orada sonra düzeldi şükür odemmis o 😁 spinal anestezi yapıldı ve sezaryan ile sabah 6.30 da kızımı kucağıma aldım. Aynı gün öğleden sonra ayaklandım ve ilk günden itibaren bebeğimle kendim ilgilendim alt değiştirme kıyafet giydirme falan eğilip kalkıyordum. Aslında çok da düşünmemek lazım ben boşuna normal doğum sancısı çekmişim dedim sezaryan sonrasını çok rahat geçirdim. Sezaryan doğuma rağmen kizim da bu yaşına kadar iki sefer antibiyotik kullanmıştır 2 yildir okula gidiyor ona rağmen maşallah bağışıklığı kuvvetli. Şimdi ikinci için de büyük ihtimal sezaryan olacağım umarım ilki kadar güzel ve sağlıklı atlatırız bebisle 😇 ssvd de deneyebilirdim ama doktorum tecrübesinden yıla çıkarak önermiyor, çoğunlukla bi komplikasyon olup sezaryana dönüyor başarılılar da var ama karar senin dedi. Her ikisini deneyimleyince sezaryan daha makul geldi ikinci için. Çünkü ilkinde acil sezaryana gitmek ömründen ömür aldi doktorum kalp atışı yavaşladı diyince inanın dakikalar geçmedi o stresi tekrar yasamak istemiyorum 😔bebekler kendi yolunu seçiyor hepimiz için tek duam sağ salim sağlıkla gecirelim🤗