Kvrckmom Bizimde 32.haftaya kadar kaç kg doğacağını söylememişti 32mhaftada 45 cm 2162 gramdı, sormuştum doğum için boy ve kg olarak ne düşünüyorsunuz diye artık zaman yaklaşırken tahmin edebiliyor bende haftamıza göre önde gittiğimiz için hesaplıyorum, 52 53 cm 3.5 kg altı beklemiyorum dedi uzun boylu bir kız olucak diyor , şimdi 35+6 olduk 35+1 de 48 cm 2741 gramdı kontrolde smdi 37.hafta da çatı muaynem var , Her bebek gelisimi farkli olabilir bunlarda genler de etken oluyormus babamiz uzun boylu kizimda babasinin genlerini almış , doğum ve bebek doğum kg ve boyu son zamanlarsa söylüyor 35. hafta da eşim kontrolde sormuştu doğum için ne ongoruyorsunuz diye ben normal doğum düşünüyorum en başından beri , 37.hafta da çatı muaynesi var demisti şuan doğum şekli ile ilgli konuşmak yanlış olur demisti çatı dan sonra konusucaz artık , tabi iri bir bebek diyor , haftasına göre boyu 1 2 cm önde gidiyor gram olarakta 300 400 önde gittiği oluyor gelişimde 1 2 hafta önde gidiyor, su ana kadar her sey yolunda ve çok iyi gitti bizimde , inşallah sizlerinde öyle olur ❤ Çalışma hayatında aktif oluyor insan , evde de bazen iş olmuyor bazen gun yetmiyor bende hep günü değerlendiriyorum bakmayın ye yat yapsam alırım muhtemelen ama ye yat sevmiyorum, sabah esimi ugurlsdim 7 de sonra biraz uyudum 10 da uyandım çamaşır astm balkona sonra beyazları attım smdi onlar yıkanıyor, evi topladım, akşamdan da toplu bırakıp yatıyoruz akamdan makinemi çıkarmıştım bulasklari, evi havalandr derken smdi 11 kahvaltı ediyorum sonra yemeği yapicam sonra sil supur toz al derken öğlen olur bugün halılarım gelicek yıkamaya vermiştim, rutin ev işleri öğleni buluyor tabi, bazende 7 den sonra yemek ve çorbayı yaparak güne başlıyorum artık son uykular diye uykuyu değerlendirmeye çalışıyorum, smdi öğleden sonra gün bana kalır bende kızıma kitap okurum kahve vs derken gün geçer 😊 Çok dikkat edin kendinize okuldayken daha yaygın oluyor sanırım çocuklarda eve bu sekilde getiriyor diyorlar, inşallah sağlıkla sizde günleri geçirirsiniz, bir bebek gelişimi 15 gün önde ya da 15 gün geriden gelebiliyormuş öyle okumuştum doktor kitabında ve tabiki dediğim.gibi her çocuk gelişimi ve genleri farklıdır herkesin süreçleri farklı olabilir , benim yememde bir kısıtlama vs olmadı hiç sizinde doktorunuz kısıtlama yapmadıysa ilerlediğiniz şekilde devam edin o kilo ile ilgli bir şey olduğunda size soyler, arkadaşım 3.aydan sonra kilo çok aldı biri 17 biri 20 idi