aybukecigim Kızlar bugün tüm gün baş ağrısı çektim, akşam artık nabzımı kontrol ettim 135-140 geldi sürekli aralıklarla, acile gittim yine aynı yükseklikte ama bir şey yapmadılar başına gelen var mı ne yapmalıyım yarın kardiyolojiye randevu aldım
kuzeymm aybukecigim Canım 20. haftada benimde başladı öyle nefes darlığı ve kalp atışım yükseldi. Acile gitmiştim hatta bir gece ekg cekildi bir sıkıntı çıkmadı çok şükür.Doktorum ve çevremdeki deneyimli annelerin dediği de artık 2 kişilik nefes alıyorsun kalp atışın ve nefes alışının değişmesi normal denilmişti.Tabii mutlaka doktorunla irtibatta ol sürekli.
Birminiksusamtanesii aybukecigim bende de 4 gündür oluyor bi anda çarpıntım olup geçiyor 10 dk 15 dk da bi o zamanlarda ölçtüğümde 120 130 gördüm normalde 85 90 anlık oluyor yani bende anlamadım kadın doğumada gittim acilden ama bir sorun çıkmadı şükür son günlerim artık o yüzden mi bilemiyorum ilk gebeliğimde olmamıştı
edatopcu27 aybukecigim maalesef benimde nabzım sürekli yüksek ve bu çok rahatsız edici bı durum bı anda yükseliyor ne yapacağımı bilmiyorum
charlottececi aybukecigim benim gebelik oncesi de vardi suanda da var. Merdiven ciktigimda 170-180 oluyor. Oturdugum yerde 120-140 arasi. Rutin hayatim bu 😁 Gebelik oncesi cok rahatsiz oldugum donemlerde Beloc kullaniyordum.
aybukecigim kuzeymm yarın kardiyolojiye gittikten bir gün sonrada kendi doktoruma gideceğim canım doğru diyorsun ama 120 ye kadar normal kabul ediliyor daha da yüksek olması insanı çok tedirgin ediyor
Birminiksusamtanesii aybukecigim ekg falan çekilmedi kadın doğum dr u baktı normal gözüküyor herşey dedi nabzımada baktı oda normal dedi yani o ara çarpıntım olmamıştı zaten çarşamba günü tekrar kontrolüm var o zaman dahiliyeye yönlendireceğini söyledi ve ekg isteyeceğini doğurmazsam tabi 😂
aybukecigim edatopcu27 çok haklısın bugün ilk kez farkettim bende bakalım yarın kardiyoloji ne diyecek🙁
aybukecigim Birminiksusamtanesii ay hadi bakalım bebeği etkilemediği sürece bir sorun yok biz her şeye sabredip katlanırız🌼
Balcaa İlk gebeligimde yasadim kalp ritim bozuklugum varmis sonradan ogrendim gebelikte bir gun holter taktilar olabiliyormus hamile bayanlarda yukseklik dedi kalp doktorum ilac baslancak seviyede degil dedi belli araliklar muayeneye gel diye söyledi. Dogum yapinca tasikardimde bitti carpintim olmuyordu Tabi normal zamanda yine merdiven inip cikarken fazla hareket edersem kalbim cok hizli atiyordu. Simdi bu gebeligimde de nabiz yuksekligim var surekli carpintim oluyor doktora gittim kafin dogumcum hamilelikte en fazla 100 e kadar makul goruyoruz bir kardiyolojiye gorun dedi yine ayni seyler muayene edildim kalp ritim bozuklugum soylendi hamilelikte ekstra nabiz atimi olur dedi holter takilacagini soyledi ama pekte birsey yapmadilar anladigim kadariyla hamilelikte normal bazi vucudlar fazla nabizla yasiyor demekki diye dusundum
aybukecigim Balcaa peki bu acaba doğumu yada bebeği etkiler mi hiçbir şey yapılmamasıda ilginç geliyor insana eğer bebişe zararı yoksa yormuyorsa tamam
adsmom aybukecigim ben de 15. Haftamdan beri taşikardi ile uğraşıyorum. Kalp ilacı kullanıyorum hatta giderek dozu arttırıldı şuan ilk aldığımın 4 katı aldığım halde yine azıcık yürüsem 150’leri buluyor 🥲 doğumdan sonra geçer dedi kardiyolog
uyanancirkiin aybukecigim normal doğum sırasında taşikardi çıktı bende serum taktılar. Doğumumu etkilemedi çok şükür
Seyma_ck aybukecigim bana da bugün uygunsuz taşikardi teşhisi konuldu.Doktor ilaç yazdı ama rahatsız ederse kullan dedi 1 ay kullanmama kararı aldık doktorla 1 ay sonra kontrol var.Max 145 leri görüyorum ben siz kaçları görüyorsunuz bilmiyorum ama benim durumum için bebeğe bir zararı yok ya da doğuma zararı yok dedi doktorum.Zaten kadın doğumcuma diyorum hiç önemsemedi bile anlamadım gitti🤷
charlottececi aybukecigim kucuklugumde kalp ritim bozuklugu problemim vardi. 6 yasinda alerjik reaksiyon ile bir cocuk şurubu yuzunden gelismis. Senelerce holter takildi 3 ayda bir pekbe minik haplar kullandim. Ergenlikte gecti. Tasikardiye dondu. Astım tuttuğunda zorluyodu. Kardiyo yapmayi biraktim. Asla kosmadim vs. Neyse sakin bi hayat tarziyla alisiyor insan. Gun icinde cabuk yoruluyorum. Kosturmaca olamiyor hayatimda. Sinirlenmemeye telaslanmamaya çalışıyorum suan cocuklarim icin (ikiz gebeyim) Allah daha kötüsünü yasatmasin 🙏🏻😁 tansiyon ile ugrasmak daha zor bi de onla ugrasiyorum 🤣
adsmom aybukecigim inşallah şimdilik bebek etkilenmesin diye beloc kullanıyorum ben de. Çünkü bizim yüksek oldukça onun da bize yetişmek için yükseliyormuş 🤷♀️
sherlock aybukecigim canım biraz yükselmesi normal gebelikte ama 135-140 biraz yüksek kardiyolog bi baksın yine yüksek çıkarsa holterle bi takip ederler anlık bi şeyse gerek duymazlar. Git de için rahat etsin. Umarım bi şey çıkmaz çok geçmiş olsunn
Bilecik11 aybukecigim benim de ara ara olup geçiyordu 30. Haftamdayım. 1 gün boyunca geçmedi acile gittim mecbur 140 olmuştu nabzım kendim de hemşireyim gece de 120lerdeydi. Kardiyolog beloc verdi. Normal deyip hifife alınacak bişey değil kalp. Bebeğe zararı olmaz ama bizim için tehlikeli kalp atımı ın sürekli yüksek olması