Her kese merhaba, öncelikle uzun olursa yazdıklarımız, göz hakkınızı helal edin.🥰
Son günler nerdeyse yalnız “bu gün de doğuramayanlardanım” postları açıyordum.🤦🏻♀️ Ne nişan, ne sancı, hiç bir belirti yoktu. Çok direnmiştim, kendim de zayıf birisi değilim, hamilelikte çok kilo almıştım, 94 kq ile hastahaneye gitmiştim. Şişkinliklerim baya fazlaydı. Bir an önce kızımı kollarıma almak istiyordum.😍Ara-sıra regl sancıları gibi sancılar gelip gidiyordu, her defasında “aha bu gün doğuruyorum, çok şükür” diyerek eşimin de gecelerine haram katmıştım.😂 İlk hamileliyim olduğu için tecrübem de yoktu. Bu arada 40+0 haftamızda doğum yaptım.
💕💕18 ocak 2022💕 Kızımı kollarıma aldığım o tarih…
Hastahane çantamızı hazırlamıştık. O gün bir daha kontrol edip, yeniden çeki-düzen vereyim dedim. Saat nerdeyse gündüz 1′i falan geçmişti. Birden yavaştan, regl sancısı gibi sancı girmeye başladı. Yine her zamanki gibi yalancı sancılardır diyerek endişe etmedim. İşime devam ettim. Saat 2 buçukdu. (Afederseniz) Tuvalete gittim. Açık kahverengi şeklinde benden akıntı gelmişti. Nişandı, anlamıştım. Sancılar devam ediyordu. Nişan da geldiği için bu gün galiba o gündür diyerek kayınvalidemi kapıya çağırdım. Beni sakinleştirti, tabii çok korktum.🙈 Odama geçip bekledim, sancılar devam ediyor bu sırada, 10-15 dakikadan bir şiddetli sancı giriyor, bi kaç saniye sürüyor, sonrasında normal sancılar devam ediyor, sancılar git-gide artmaya başladı, evin içinde dolanıyorum, artık sancılarım neredeyse 5 dakikadan bir şiddetle kasıklarıma, belime doğru geliyordu, bu şekilde saat öğlen 1′den akşam 8′e kadar sancı çektim. Son anda artık dayanamayıp arabayı hazırlayın dedim. Her şeyi alıp evden çıktık. Devlet hastahanesinde doğum yapacaktım, hazırlıklarımı ona göre yapmıştım, son anda doktorumla ilgili bir problem yaşadım, özel hastahaneye gittik. Artık arabada doğum yapacak haldeydim.😂 Neyse, gittik, doktorumuz yatışımı verdi, NST’de sancılarımızı kontrol etti, açıklığa baktı, 4 cm dedi, doktor suyumu açtı, 2, 3 kez çatala çıkıp açıklığımı kontrol etti, amma yetersizmiş açıklığım, süni sancı verildi, 3 saat süni sancıyı çektim, 22:40′da kızımı kollarıma aldım. Vajinal darlık sebebiyle doğumum kolay geçmedi, dikişlerim çok, ama inanın bebeğinizi kollarınıza aldığınız anda her şey geçiyor.
Normal doğum söylenenler kadar korkunç bir şey değil, sadece doktorunuz ne söylüyorsa, ona odaklanın. Doktorunuzu iyi seçin.
Normal doğum yapacak olanlara tavsiyem, doğum anında bağırmayın, tüm enerjiniz hemen biter, sadece ıkınma geldiğinde becere bildiğiniz kadar uzun ıkının ve ıkındıktan sonra dayanıp, sadece nefes alıp, verin.
Rabbim bebek isteyen bütün kadınlara bu güzel duyguyu nasip etsin, Rabbim evlatlarımızı korusun.🥰🤲🏻
Herhangi bir sorunuz olursa sora bilirsiniz.❤️