Mervis benim sata göre doğum tarihi 8 kasım ama bakalım ekim sonu kasım başı beklicez oğlumu.
Ben buradaki tecrübeli annelerden ve arkadaşlarımdan örnek listelere baktım ve kendim bir liste oluşturdum,hem bebek hem kendim için.Ancak çok dışarı çıkamadığımdan,anneme gönderdim listeyi.O bir çok şeyi aldı,yarın da yanıma gelcek bayram için.
Toplamda alınanlar;
Bebek arabası oto koltuklu sipariş verdik netten gelcek bayram sonrası.
2x 5li takım
2x 10lu takım
5 çorap
3 uzun kollu kendinden eldivenli badi(55-60cm)
3 atlet badi(55-60cm)
3 şapka
1 nevresim takımı(içinde penye pamuk battaniyesi,4 yastık kılıfı,2 çarşafı,1 kalın battaniyesi polar antibakteriyel bambu,bir de yatak içi komple kaplayan örtü çarşaf gibi bir şeyi daha var)
Yatak almış odaya koymalık beyaz renk.Başında 3 çekmeceli komidini var,isteğe göre ayrılıyor.10 yaşa kadar kullanılabiliyor.Yatağın korumalıkları sonra çıkartılıyor normal bazalı yatak oluyor yani bebek büyüyünce.
4m2 halı boyunda büyük kalın battaniye, bu hediye verilmiş büyüyünce kullanırız.Onun dışında yere sersen üstünde oynar bile dedi annem.
2li alt üst eşofman gibi 10-12 aylık 2 tane takım(beğenmiş seneye ekim kasım için almış ☺️)
3-6 aylık nisan mayıs ayları için,5tane kısa kollu ve 5tane kalın askılı badi.
10 tane ağız mendili
3 tane müslin örtü
Ayrıca kışlık farklı boylarda, yelek,hırka,şapka,patik takımlarda ördük kayınvalidemle (6-7 takım oldu)
1 tane puset içine koymalık ince battaniye ördü
1 tane puffy ipten ben battaniye ördüm,dışardayken sarmalık ölçüyü 1,5x1,5m yaptım ki başı poposu rahat sarılsın ☺️
Hediye olarak büyük teyzemden,nevresim takımı,çerçeve 12aylık foto koymalık,oyuncak,emzirme yastığı dikmiş (komple vücudumu sarıyor),3aylık mont,1 tane kışlık dışarı tulum,çeşitli badiler filan geldi.
Ateş ölçer uzaktan ölçmeli var evde.
Bayramın 3. Günü bizde bi alışverişe çıkıcaz.Biz genelde 3-6 ay şeklinde alcaz,zaten annemde yenidoğan çok almadı hemen büyüyorlar diye.
Bez ıslak mendil,alt açma,bebe yağı,yatak içine alez ve bana bebeğe bi kaç eksik kaldı.
Burda yazdıklarımdan sadece lazım olanları valize koycaz sonra.