LawyerEce Cancan4 Nüfus isminin değişmesi için Asliye Hukuk Mahkemesine başvuruyorsunuz. Vekaletname ile avukatınız dava açıyor. Değiştirmek için gerekli sebepler sunulması lazım. Keyfi isim değiştirilebiliyor ama duruma göre uzayabiliyor bâzı etkenlerle tek celsede değişme imkanları da var tabii. Dava açmadan değiştiremezsiniz en azından artık yok. 2-6 ya da 3-6 ay içerisinde. Değişebilir.
Lulikli Cancan4 o konuda bilgim yok canım ne kadar sürdüğüne dair. Burda okumuştum mahkeme olması gerektiğini de 😊
Gkce_56 Cancan4 LawyerEce avukatlık durum yok arkadaşım değiştirmişti adını kimlikteki ismimi kullanmıyorum herkes bana şu isimle sesleniyor diye yemin etti tanık olarak da arkadaşı vardı yanında hakim kabul etti sonra 1 gün içinde gazeteden isim ilanini aldı gerekli yere verdi aldı yeni kimliğini
poyrazinannesi1 Ya geçenlerde artık isim değiştirmek kolay, e-devletten başvuru yapılıyor falan diye internet haberinde okudum ama detaylarını bilmiyorum. Araştırmak lazım.
Gkce_56 poyrazinannesi1 eğer teleafuz olarak zorsa dine haykiri isimse ya da memur yanlış yazmışsa e devletten oluyor ama diğer seçenekler için mahkeme ye dava aciyorsun
LawyerEce Gkce_56 Avukatsız da dava açabilirsiniz ama ilk defa dava açılacağı için ben tabii ki avukatı öneriyorum. Nasıl çizelge izleyeceğinizi biliyorsanız rahatça dava açabilirsiniz tek başınıza.
Gkce_56 Cancan4 10 gün önce çıkardılar kimligi başka isim bulunca daha çok içine sindi degistirm kararı aldılar canım
LawyerEce Cancan4 Yargıça bağlı bâzı isim davaları arada kaynayabiliyor bâzı yerlerde kabul ediliyor. Yargıç söz konusu.