Merve_konya benim eşim de kendi ismini koymak istiyordu ismi geçekten karizmatik kabul ediyorum ama çocukla aynı isim olsun istemedim. Çok da inatçı ve kırılgan birisi, Kimliği almaya da o gideceği için inadı tutarsa gider istediği ismi yazdırabilirdi😀
Planlı hareket ederek 3-4 ay boyunca zaman zaman aşağıdaki düşüncelerimi kafasına işledim,sizinle paylaşıyorum.
Kavga etmeden, şakayla karışık başladım,dünyaya senin aynından bir tane daha getirenem çok fazla olursunuz vs dedim önce. Tabi ilk savunması “ ne güzel insanım ilte bana benzese keşke” oldu. ( yani mükemmele yakın bir insandır ama keşke kendini de bu kadar beğenmese biraz ego var:))insan ismine benzer ve isimler bizlere misyon yükler. Eğer senin ismini koyarsak çocuğa senin gibi olmayı yüklemiş oluruz, evet sen çok iyi, çok dürüst,çok çalışkansın ama bu çocuk da illa senin kadar mükemmel olacak diye birşey yok, sen avukatsın o belki sanatçı olacak, ya da avukat olacak senin kadar başarılı olamayacak belki, o zaman seni kendisiyle kıtaslayacak ve daha geride görürse mutsuz olacak( herkes başarılı olmak zorunda değil)( herkes anne babasından bir adım daha iyi olmayı hedefler, daha geride kalırsa üzülür)sen ani sinirleniyorsun ,düşüncesizce cesursun( yolda kavga görsün her kavgayı ayırmaya çalışır bence çok yanlış gereksiz bir huy) bu çocuk daha düşünerek hareket edecek vs vs birkaç huyunu söyledim. Doğacakçocuğa farkında olmadan kendisi gibi olmayı yüklediğini anlattım mantklı gelmiş olmalı ismi benim istediğim isim oldu:)
Sizin yerinizde olsam kayınvalidemin aynısıolsun istemiyorum, diyerek kayınvalidenizin iyi olmayan özelliklerini kırıcı olmayan bir dille sayıp bunları çocuğunuzda görmek istemediğimi söylerdim. Mesela çok pasif birisidir valide, ama siz kızınız daha kendi ayakları üzerinde duran bir çocuk oldun istiyorsunuzdur. Ya da çok gelenekçidir, siz çocuğunuz modern yenilikçi olsun istersiniz, valide ev hanımıdır siz kızınız doktor olsun istersiniz vs. Annen çok dedikoducu, cazgır birisi, ben öyle olsun istemiyorum demeyin tabi ters teper😀😀daha yumuşsk geçiş yapın😀😀 benim eşim inatçı adam ve biz ikimiz de avukatız yani en ufak olayda meslek hastalığı herkes kendini savunuyor. Ama savunmayla hayatın geçmediğini bir yere varamadığımızı anladım, sadece kalp kırılıyor, savunmak yerine böyle ufak oynlarla istediğimi yaptırmak daha kolay geldi🙈 yani kumanda eşimde ama benim istediğim kanal açık herzaman😀😀