Gozdealpu Merhaba. Biraz geç oldu ama Sonunda Doğum hikayesi yazma sırası bende. Biraz uzun olacak. Bi dönem olan Kürek kemiği ve 5. Ayda başlayan çatı ağrısı harici genel itibariyle problemsiz bir hamilelik geçirdim. 68 ile hamile kaldım ve 30 kilo alarak hamileliği kendime zehir ettim o ayrı. Hareket kabileyetim azalmıştı ve çok yoruluyordum. Normal doğum istedim ama çatım dar olduğu için doğum esnasında bebeğim zarar görmesin diye doktorumla sezaryen doğuma karar verdik. Doktorum temmuz sonu alalım dedi ama eşim doğum günüme denk gelmesini istedi ve 2 ağustosa karar verdik. Normal günü 12 ağustostu. Sezaryen olma fikri beni çok germişti. Son günler çok zor geçmeye başladı. 2 ağustos perşembe günü Sabah hastanede işlemlerini yaptık ve odaya çıktık hazırlıklar başladı. Yanımda depend vardı ama hasta bezi istediler. Hastane kantininden sleepy hasta bezi aldı eşim. Spinal oldum ve iğne hiç acıtmıyor kımıldamayın yeter. Elime açtıkları damar yolu canımı daha çok acıttı. Ameliyat sırasında hiç bi şey hissetmedim. Saat 11 de Bebeğimi çıkaracakları zaman karnıma bastıracaklarını korkmamam gerektiğini söylediler. Baskıyı hissettim ama acı falan yoktu. Sonra Yan tarafta nefes almaya çalışan daha ağlamayı bile beceremeyen oğlumu gördüm. Ağlamaya başladım. Görmeden özlediğim oğlum orada yatıyordu. Sezaryene girmeden telefonumu almamı söylemişlerdi içerde fotoğraf çekti hemşireler. Oğlumu sarıp getirdiler öptüm kokladım. Ameliyathane soğuk olduğu için bebeği çıkarmamız gerek dediler ve götürdüler. Bi ara midem bulanmaya başladı. İlaç verdiler sanırım hemen geçti. Başımda anestezi teknikeri sürekli benimle konuşuyordu. Sezaryene lensle girdim. Forumda yasak olduğunu okudum sonrasında. O esnada aklıma gelmemişti sormak. Lenssiz oğlumu göremezdim. İşlemler bitince odama geçtiğimde kuzum beni bekliyordu. Kum torbası koydular karnıma ve sadece atletimi giymemi söylediler. İlk hasta bezlerini hemşireler değiştirdi. Bantlarını takmıyorlardı bile. Bi süre sonra kanama olsun diye bi hemşire karnıma bastırdı o biraz ağrıttı ama dayanılmayacak bi ağrı değildi. Bi hemşirede emmesi için yardımcı oluyordu ama maalesef sütüm gelmiyordu. Çocuk doktoruna sorduk ve mama verdik. Şırıngayla göğsüme damlatıp emmesini sağlıyordum. Dikişlerden bebeğimi kucağıma rahat rahat alamıyordum. Akşam 8 gibi hemşire geldi sondayı çıkardı ve su geçirmez bandaj taktılar. Yürümek için kalkmaya çalıştım ama ilk denemede yapamadım. Normalde de tansiyonum düşük. İlk ayağa kalkışta başım dönünce oturdum bi süre. Kendime gelince ayağa kalktım odanın içinde tur attım. Tansiyonum düşmeyince koridora çıktım yürüdüm. Yürüdükçe kendime geldim. Sonrasında da pek yatmadım. Hastanede Gözüm sürekli oğlumdaydı. Hastanede doğum günümü kutladık bundan sonra oğlumla beraber kutlayacağız inşallah. Sabaha kadar uyuyamadım. Sabah 9 gibi doktorum geldi ve çıkış yapabileceğimizi söyledi. Gün boyu iyiydim ama gece ağrılar başlayınca acile gidip ağrı kesici iğne yaptırdım. Uzanıp dinlenirseniz ağrı olmuyor. Söylendiği gibi Şiddetli baş ağrım vs olmadı. 4 gün sonra sütüm gelmeye başladı. 3. Gün biberona başlamıştım. Sütüm gelince oğlum emmeye başladı ama ilk andan itibaren şırıngayla göğsüme damlatıp emzirmeye çalıştığım için uçları yara olmuştu. Göğüs ucu kremi ile sorunu hallettik hemen. Sol göğüs ucum olmadığı için ilk başta oğlum emmeyi beceremedi. Mastit oldum gece yarısı ateş titreme başlıyordu. avent sağma makinesi ile sağdım. Silikon uç denedim ama oğlum tutamadı. Daha sonra tutmayı öğrendi şimdi çok şükür sıkıntımız yok. Estetik dikiş yapıldı. Doktorum 3 ay sonra iz kalmayacağını söyledi. Dikiş yerlerinde ağrı oluyordu tek başıma uzandığım yerden kalkamıyordum. Sezaryen sonrası bebekle ilgilenmek hiç kolay değil. 17 gün oldu tüm gün oturup emzirdiğim için akşama doğru sızlıyor. Sorularınız olursa cevaplarım. Allah hepinize yardım etsin sağ salim bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Nacizane tavsiyem riskli bir durum yoksa ilk tercihiniz normal doğum olsun.
Gozdealpu Bebeğinizin gözleri çapaklandığında anne sütü damlat diyenleri dinlemeyin. Bi çocuk doktoru Anne sütü şekerli daha çok bakteri üremesine neden oluyor, damlalar gözü tembelleştiriyor. Ilık çay demiyle silin dedi
Dilekylmz Çok şükür oğlunuza kavuşmuşsunuz aynı problem bende de var üst çatım dar olduğu için normal Doğuma pek yanaşmıyor doktorum oğlumuz 3 kilo ama minyon tipli olduğu için bir ihtimal veriyor ama üst çatım dar ve bende alttan kendimi sıktığım içim Doğum da da böyle yaparsan çok zorlanırız be yine sezeryan döneriz diyor eğer sezeryan olursam bu perşembe ya da cuma alıcak oğlumuzu hayırlısıyla benimde aklım çok karıştı çünkü ilk kontrolden beri normal Doğum gibi hazırlanmıştım sizce ne yapayım 😕
Mervkfs Dilekylmz ben de seninle aynı durumdayım canım alttan kendimi skiorm çok acı çekiyorum normal doğum istyrdum esasında ama kendime güvenim kalmadı o kontrlrden 39+4uz hayırlısı olsun inşallah
Gozdealpu Dilekylmz teşekkürler inşallah siz de sağ salim kucağınıza alırsınız. Benim oğlum 3435 gr doğdu. İlk günden normal diyoruz ama sonda her şey değişiyor
Dilekylmz Hayırlısı olsun ben de zaten kendime güvenemediğim için kararsız kaldım Allah korusun bebeğe de Zara vermek istemiyorum illa da normal doğurucam diye