Bende gebelik için sigorta bakıyordum. Kendi deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bursada yaşıyorum ve her şehir için fiyatlar değişkenlik gösterebilir en başından bunu belirtmek istiyorum.
Öncelikle araştırdığım sigorta şirketleri genel olarak her yerde geçebilecek ve kapsamı geniş sigortalardı. (Alliance, axa, acıbadem) Fakat bu sigırta şirketleri bana gebelik için 6-12 ay arasında bekleme süresi olduğunu belirttiler, yani sigortayı yapıcam bu 1 sene içinde normal muayenelerimi olucam vs ama gebe kaldığımda sigorta karşılamıcak. 1 sene sonunda sigorta paketimi doğum paketi olarak değiştirmem gerekiyor ki sigorta bunu karşılasın. Ortalama 8-12 bin lira arasında fiyatlardı ve ilk seneyi kapsamaksızın. Fakat biz bebek için 1 sene beklemek istemiyorduk. Gebe kaldıktan sonra bursada gebeliği kapsayan tek bir sigorta şirketi vardı şimdi adı aklıma gelmiyor, hastaneye göre fiyatlar biçiyor paketlere buda ortalama 6-7-8-9 bin lira civarlarında.. ama her hastaneyi kapsamıyor mesela bursada acıbademi kapsamıyor. Bir diğer dezavantajda şu sigorta şirketi sadece o hastanenin hekimine muayene olmanızı istiyor. Yani ben dışardan bi hekim istiyorum, daha iyi olduğunu düşünüyorum sigorta bunu kapsamıyor. Şu an mevcut durumda herhangi bir sigorta yaptırmadım. Gitmek istediğim hekime ücretli gidiyorum ( sağlıkçı olduğum ve önceden tanıştığımız için benden aldığı ücret farklı), tahlillerimi kendi hastanemde yaptırıyorum, doğum içinde özel hastaneye gidicem ve ortalama 5bin lira gibi bir fiyat tutacak.. sigorta yaptırmaksızın hastane dışında bir hekime gitmeyi düşünüyorsanız önce sigortasızda bi fiyat alın derim çünkü benim doğum yapıcam hastane için sigorta şirketi 8,5 bin lira istiyor, hastane dışardan gelene ortalama 10-15 arasında fiyat bilgisi veriyor ben dışarıdan 5 bine gidicem çünkü hastaneler hekim anlaşmasında daha az ücret talep ediyor..