40+1 günlük hamileydim ve 22/01/2022 tarihinde doğmasını istiyordum. Annem öğretmen o gün tatile çıktığı için ve uyumlu bir tarih için ama doktor kontrollerinde hiç sancım çıkmıyordu. 28. Haftadan beri hergün yarım saat kadar pilates yaptım onun haricinde yürüyüş vs yapmadım. 22/01 tarihinde 06:30 da suyum geldi çok az bir şekilde doğumun başladığını anladım ve yattım yatağa tekrar 07:00 de kanlı su sızıntı şeklinde gelmeye devam etti. Sancılarım da başladı ama şiddeti çok azdı ve anlatılan gibi bir sancı değildi. Sanki çok soğuk bir betona çıplak ayakla basmışım gibi gaz sancısı şeklindeydi. Zaman tuttum 10 dakikada bir geliyordu ama çok dayanılabilir şeklindeydi. Eşime banyoları temizlettim ve evi toparladım. Ebeme yazdım 10:40 ta kendi doktorumda randevum vardı zaten randevu saatinde Oraya gelmemizi söyledi. Doktor muayene etti ve kaç cm açıklığının olmasını istersin dedi. Bende 4-5 olsa çok sevinirim ama 3 cm dir dedim. 6-7 cm açıklığın var hastaneye gidip yatışınızı yapın dedi. Çok karlı bir gündü ve hastaneye geçip yatışımızı yaptığımızda saat 12 iydi. Muayene ettiklerinde 8-9 cm açıklık olduğunu söylediler ve ben çok iyiydim hala çok katlanılabilir bir gaz sancısıydı. Ebem banyoda sıcak su tuttu ben pilates yaptım. Ikınma hissi henüz gelmemişti ama doğumhaneye geçtik. Suyumu patlattıklarında bebişin kakasını yaptığını gördüler. Suni sancı vereceğini söyledi doktor ve suni sancı için damar yolu açılıp suni sancı gelene kadar bebek doğmuştu. Ikınma kısmı zordu nefesim yetip uzun ve güçlü ıkınmakta biraz zorlandım ama çok güzeldi. Eşim doğuma girdi ve kollarımla doğum masasındaki demirleri tutup kendimi ıkınmak için iterken eşimde beni koltuklarımdan yukarı çekti. İkimizde ter içinde kaldık ama çok güzel doğurduk oğluşumuzu. Eşimde benimle birlikte doğurdu. O olmasa bu kadar güzel yapamazdım. 3930 gr doğdu doğarken sıyrık oluştu 1 dikişim var. Sormak istediğiniz birşey varsa seve seve cevaplarım.