Tansum Arkadaşlar burun nazal kemiği 20 haftalıkta kaç mm olur ve büyür mü zamanla ? Ayrıntılı ultrasona giren arkadaşlarım yardımcı olur musunuz ?
Adileeselvi Tansum Ben 20+4 girdim detayliya 5.4 çıktı canım normal dedi doktorum internette falan da 6 sınır diye gösteriyor du sanırım sizin ne kadar
Tansum Adileeselvi bugün 19+2 4.2 çıktı doktor bir tık küçük dedi sıvı önerdi kabul etmedim içim çok rahat Herşeyi normal ama bir tek burun nazal kemiği bir tık küçük çıktı anlayamadım ki
Adileeselvi Tansum anladım canım başka bir doktora olmadı perinatoloğa falan görün burda denk gelmişti bir arkadaşa 5.4 e bile küçük demişler
Aselllll Benim 18. Haftada 4,4 cıktı kısa dedi doktorum daha sonra 22. Haftada detaylıya girdim 5,48 çıktı doktor gayet normal dedi başka bir sıkıntı da çıkmadı organlarında pazartesi doğumum var inşallah sağ Salim kucağıma alırım
Tansum Aselllll aminnn inşallah benim de 4.2 ama erken girdim bende bence bu yüzden Küçük ☺️ İçimizi ferah tutalım rabbim neylerse güzel eyler sende içime bi su serptin Allah razı olsun ben de tekrardan ilerleyen zamanlarda gireceğim :)
Aselllll Ortalama 6 alt sınır 5,48 üst sınır 7 civarı yazıyor nette de bu haftalar için 16-24 hafta arası 2,9 altındaki değerler araştırılmalıdır yazıyor
Aselllll Tansum evet normal ama doktorlar her haftaya göre bir değer belirlemişler o değern altına kısa diyorlar. Ben netten de çok doktora sordum her bireyin burun yapısı uzunluğu aynı değil bebeklerin de öyle dediler içimizi rahat tutalım birde genetik de olabilir dediler Karadenizlilerin burnu mesela daha uzun. Benim oğlumun da basık burun kemiği küçücük burnu var belki de kızım ona çekti 😋
Aselllll Tansum merhabala canım ben doğum yaptım 15 gün oldu bebeğim gayet sağlıklı içinizi ferah tutun Sağ salim kucağınıza alın inşallah
Vldnshn1 Bugün detaylıya girdim 23+4te yani nazal kemiği 10.09mm çıktı doktorum gayet normal dedi hatta sonuçlarımı aldığım zaman baktım %97 persantil değerindedir yazıyor.Aksi bir şey olsa doktor söylüyor zaten 🤷🏻♀️