Çok şükür doğurdummm hikayemi yazmak banada nasip oldu 🙏🏻🙏🏻 21 ocak cuma günü öğlen 2 gibi bir anda kahverengi lekelenmelerimle başladı doğum sürecim. Ama ağrım sancım hiçbir şeyim yoktu hemen doktoruma haber ettim doktorum sancını bekle 5 dk da bir sancı gelince hastaneye gel demişti üstelik izne çıkmış pazartesiye kadar yokum dedi. İzne çıkmış olması beni daha da panikletti ya bebek doğarsa başka bilmediğim bir doktorla nasıl olacaktı diye düşünüyordum. Neyse akşama doğru kahverengi leke yerini kırmızı kanamaya bıraktı hafif hafif belime sancı giriyordu acile gittim en azından açılmama bakılsın bileyim ona göre egzersiz yaparım diye düşündüm. Acile gittim nst ve çatı muayenesi oldum. Bu arada ilk kez çatı muayenesi oluyordum. Ebe kesinlikle çatımın dar olduğunu ve açılmamın olmadığını nasıl normal doğum yapacaksın doktorun kontrol etmedi mi deyince daha da panikledim. Ağlayarak doktorumu aradım sancım çıkıyordu kanamam artıyordu ama açılmam yoktu. Tam 2 gün böyle geçti sürekli acile git gel yapıyordum artık psikolojim bozulmuştu. Pazartesi sabahı doktorumu aradım tekrar bebek hareketlerinin azaldığını söyleyince hemen gel bakalım dedi. Zaten cuma gecesinden beri sancı çekiyordum. Pazartesi sabah 8 de hastaneye geldim doktor tekrar çatı muayenesi yaptı ve ebe çok haklıymış dedi. Normal doğumu denemek istersen suni ile deneyelim ama sonu sezeryana dönebilir diye baştan söyledi. 2 gündür sancı çekiyorum zaten deyip kabul etmedim direk sezeryana alındım.
24 ocak pazartesi sabah saat 10.45 de sezeryana girdim ve dünyalar güzeli kızımı kucağıma aldım. Genel anestezi olmak istedim çünkü aşırı panik atağım vardı. 10.45 de ameliyata alındım 10.57de kızım doğmuş ve aşağı indirmişler bende 11 buçuk 12 gibi odadaydım yarı baygın geldim. Karnıma bastırdılar evet ama asla hissetmedim çünkü hala anestezi etkisindeydim. Çok fazla üşüdüm beni en çok yoran şey üşümüş olmamdı. Saat öğleden sonra 3 4 gibi de ilk kalkışı gerçekleştirdim asla anlatıldığı gibi korkunç değildi sadece olumlu düşünün her şey inanın çok güzel ilerliyor. Ondan sonra sürekli kendim yürüdüm zaten asla yatmadım ağrı illaki oluyor ama dayanılmayacak bir ağrı değil regl ağrım bundan daha şiddetliydi. Beni yoran en önemli şey ise narkozu bir türlü atamadım çünkü kusmaktan çok korkan birisiyim dikişime bir şey olur diye gelen narkozu balgam gibi çıkaramadım hep yuttum o zorladı beni. Bol bol sıvı içiyorum sütüm henüz dolu dolu gelmedi ama bunun da normal olduğunu bildiğim için asla stres yapmadım ilk ağız sütünü içti bebeğim o bile yeter dedi doktorum. Mama içiyor o da sarılık olmasın diye. Göğüs ucum hiç yok bu arada olmayan arkadaşlar asla korkmayın bebek aç olduğu için öyle bir açıyor ki ağzını meme ucu olmadan da emebiliyor. Birde bebeğime gelişim geriliği var deyip 32. Haftadan 38. Haftaya kadar doktorum gebeliği zehir etmişti. Evet minyon bir bebek oldu 2800 gram doğdu fakat herhangi bir sıkıntısı yok çok şükür 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim 🌸 Rabbim isteyen dileyen herkese nasip etsin bu güzel duyguyu