Dilekka 39 haftalık oldum hala tık yok 38-39 haftada olanlar ne gibi şeyler yaşıyorsunuz merak ettim. Benim karnım kasılıyo bi yerde toplanıyo. Bacak arası acıyor ama kanala inmedi sanırım.
Meryemgurek Dilekka bence doğumun başlaması için hic bişey yapmayın Allah onun geleceği günü anne karnına düştüğü an yazmıştır zaten gelicegi gün bellidir siz sabırla heycanla bekleyin 😊
Merve240317 Dilekka Canım şuan aşırı bir mide bulantısı ile uyandım ve karnım taş gibi sertleşiyor inşallah doğum belirtisidir ya 😏
PrensessKizim Dilekka 40. Haftadayiz ne yaparsn yap geleceği yoksa bekliyor canım kendimden biliyorum tamamen kendi zamanını ayarlıyor nerdeyse yapmadığım kalmadı
Dilekka Damla________ sancı yok diyebilirim arada belim kasıklarım ağrıyo çok hafif o da kısa sürüyor. Geceleri yürüyorum eve gelince duş alıyorum yattığımda biraz ağrım oluyo sabaha bi bakmışım ağrı sancı hiç yok 😃
Secilylmaz Bende 36+1 haftalık oldum. Şuan hersey normal doguma uygun gidiyor fakat yalanci sanci falan hic yok.. Bu haftalarda başlıyor diyorlar ama benim ne sancim oluyor nede bebek aşağıya iniyor.. Normal dogmazda sezaryen olurum diye korkuyorm🙁 Ne yapmak lazim acaba??
Dilekka Secilylmaz acele etme illa olcak diye bir şey yok yalancı sancının erken daha. baş aşağı dönmesi önemli ama kanala hemen inmiyor mesela benimkide inmedi ben 39 haftalığım. her şey son haftalarda belli oluyor normal mi sezaryen mi nasip 🙄
Rabia69 Secilylmaz . Büyük ihtimalle senin ki birden gelicek ani. yalancı sancı yok ya korma benim de 39 bitmek üzereydi geldi
CeydaAyaz Baharymk canım sana cok dua ettım 🙏🏻 Ben bekledım sezaryan oldum rabbım senınde yardımcın olsun arkadasım. Oylede boylede dayanılıyo agrılara
Fatmaerbeti Yaa benimde 39+2 hala tık Yok sadece kasılma ve Arada bel ağrısı var sürekli merdiven inip çıkıyorum hurma yiyorum ama nafile 1 cm e yakın açılma olmuş ancak 😔
Dilekka Fatmaerbeti iyi gene 1cm açılma var başlangıç var benim bebiş kanala inmedi açılma var mı onu bile bilmiyorum pazartesi bakcakmış doktor sabır kalmadı bende
Secilylmaz Damla________ bayadır dönmüş durumda hep baş geliş pozisyonunda.. Bende bebekte cok hareketliyiz. Bu aralar bebek hareket ettiginde bazen alt kısmimda acı hissediyorum acaba açılmami oluyor?
Bambilibom Bende 39+2 deyim bebek kanala girmemiş hala 40 da sezaryen olacağım büyük ihtimalle çünkü sancım da yok.
Dilekka Bambilibom dur bakalım suyu iyise kalp atışı falan kendi sancınla da kanala iniyor beklersin illa 40 doldu her şey bitti diye bişey yok. Pazartesi alttan bakcak doktorum bakalım bende açılma var mı kanala inmiş mi 🙄
sburc36 Bende 36 haftalığım açılma varmı bilmiyorum yürüyüş yapıyorum hurma yiyorum Dr hala şu zaman gel bu zaman gel demiyor kafama göre gidiyoRum doktora
deletedmom11 sburc36 açıLma 36 da oLmaz cnm ne zaman doğacak o zaman başLar kafası girişe dayanır yani bebeğin kafası iteLedikçr açıLman oLur açıLma başladğnda bacaklarınızı birleştiremezsiniz bile kocaman kafası war bebeğin rahmin girişinde o yüzden senin bence daha en azz 2 hafta bebeği içerde tutman Lazm erkencisin sabırlı ol
Dilekka sburc36 doğurmak için acele etme 36 daha erken 38 lere gelince başla beklemeye yoksa 40-41 de geleceği varsa sabırsızlıktan çatlarsın. Ben öyle oldum da 😏
Dilekka Meryemgurek ama kolay doğum için bişeyler yapmak lazım benim yaptıklarım kolay doğum için açılma için tabi ayrıca gelsin diyede yapıyorum doktorum bol bol yürü kanala yerleşsin dedi mesela. Zamanı bellide dua etsem daha erken olamaz mı ölücem sanki başka bir şey düşünemiyorum yaşayanlar biliyo zaten ne demek istediğimi ☹
Betlzcan Arkadaslar, ben su an 34. Haftadayim ama dogum vakti gelenler icin ahidudu yapragi cayi ve adacayi acilma sagliyomus diye biliyorum. Ayrica bol yuruyus, hareket ve hurma tuketmek de.
Dilekka Betlzcan sağ ol canım tavsiyelerin için hurma yiyorum deli gbi yürüyorum her gece çömel kalk egzersiz yapıyorum tek yapmadığım adaçayı ahududu yaprağı çayı onu da deneyeceğim sonunda 🙄
deletedmom11 Uzun süre ıLık duşta kaLın kızLar we duş aLtında çömeLip kaLkın we bunu ard ard sürekli yapın gün içinde belki duşa dört beş girip çıkın çok oturup kaLkmanız Lazm ki benek kanaLa girsin çıkışı zorLasın suyunuz geLsin hatta çömelip kalkarken hafif ıkının suni wermeden normal hallolsun
Suzi7878 deletedmom11 verdiğiniz akıl normalmi sizce ya o an geliverse duşta bebek ya oan müdahale edilmesi gereken birşey olsa bence ılık dus 1 den fazla almamalı zaten havalar soğuk yürüyüş en güzeli kendimizi doktorlara bırakalım bu fikirler anne içinde bebek içinde tehlikeli anrnin o an ya tansiyonu düşer ters bi hareket olursa doğum zamaanı çokta yanlız kalmamalı diye düsünüyorum zaten o an geldiği zaman ne yaparsan o bebek gelicek bence kendisi doğal yollarla sancısıyla gelmeli. 🙂
Dilekka deletedmom11 çok sağ ol tavsiyelerin için sonunda bir şeyler tavsiye eden çıktı şükür bunları okudun mu nerden duydun ya da sen mi denedin 😊 her gün bir kere duşa giriyorum sıcak su ile duş alıyorum dediğin gbi çömeliyorum su tutuyorum
Dilekka deletedmom11 ayrıca tek isteğim kendi sancımla doğurmak suni sancısız doğurmak istiyorum inşallah 🙏🏻
deletedmom11 sburc36 😂 kız kendinide parçaLasan iki ıkınmayLa çıkmaz açıLman olunca çıkar anca zaten açılma başLadğnda sancın aşırı olur o zaman ıkınma canm
deletedmom11 Secilylmaz açıLma oLurken sancı başlar we gitmez rahatsız edecek kdr oLur gittikçe bğyür
Damla________ sburc36 deletedmom11 bende afedersin vc de olur diye korkuyorum bazen 😅 kaynanam dedi senin hiçbirşeyin olmadı öyle de olabilir dikkat et o günden beri gözüm vc de
Damla________ deletedmom11 afedersin memede minicik bi sancı karıncalanma daha doğrusu ne anlama geliyor
deletedmom11 Damla________ 😂😂 kız kabızken ıkındığını düşün sadece tuwaLetin çıkar bebek değiL doğumdaki ıkınmayLa sanarsın bütün organLarını çıkartıyosun o kadar farkLı rahat rahat yap tuwaLetini sen 😂 korkma korkarsan doğm iLeriye atar kendini kanaLa inmez çıkışa geLmez suni werirler bak 😳😳🙊🙊
Damla________ Suzi7878 doktorlarda öyle öneriyor ama sık sık duş almak iyidir son zamanlar hemde nasıl rahatlatıyor varya hergun duş alasim geliyor da faturaya yansıyor sonra 😅
deletedmom11 Suzi7878 bu akLı ben wermiyorum ebeLer ewde uyguLamamız gerekenLeri görüşmeye geLip anlatıyoLar bebekde birden fırt diye çıkanı hiç görmedim de duymadımda doğum başLarsa eğer öncesinde sancılarLa beLirtiyi fazLaLıkLa weriyo sinyaL oLarak sancısız doğum birden Löp diye geLmiyo hastaneye gidecek kadar zaman fazLasıyla olur çünki sancı geLdğnde ıkınmazsa bebek doğmaya başLamaz