Yaklaşık 1 haftadır falan burdayım galiba. Çok ilgimi çeken bir durum var. Herkeste bir doğum şekline karar veremiyorum, verdim sezaryen olacağım falan muhabbeti var. Benim bildiğim olabiliyorsa normal ama tıbbi bir zorunluluk varsa sezaryendir. Anne açısından normal doğumun rahatlığını tamamen bir kenara bırakıyorum bu çocuk açısından en iyi, en sağlıklı doğum şekli. Çocuk direkt anneden aldığı faydalı bakterilerle doğuyor. Bu bile bir annenin normal doğum istemesi için yeterli benim gözümde. Elbette herkes bilmediği şeyden korkar. Ben de yaşadım aynılarını. Doğumdan önce son günlerde hele elim ayağım titriyordu korkudan. Ayrıca kızımın kilosu yüzünden sezaryen olma durumum vardı. Ama kesinlikle normal doğum dışında bir şeyi düşünmemiştim. Daha doğrusu bunun bir seçim olma ihtimalini düşünmedim ben hiç. Şimdi bu muhabbetleri ağzım açık okuyorum. Elbette korkuyorsunuz. İnsanız neticede. Ama madem karar verme lüksünüz var o zaman normal doğumun avantajlarını biraz araştırsanız keşke? Belki bu doğumum sezaryen olur bilemiyorum. Ama bu asla benim tercihim olmayacak. Doktorum nasıl isterse o şekilde olacak. Kimseyi kınamıyorum. Sadece bunun altındaki psikolojiyi çok merak ettiğimden soruyorum. Hepimiz yavrularımızı sağlıkla kucağımıza alalım inşallah.