Cicek08 merhaba, 37. Hafta çatı muayenesinde 4 cm açıklık ve bebek kanala inmiş dedi doktorum. Nasıl oldu bilmiyorum ekstra Bi şey yapmamıştım çünkü. Ve gebelik kolestazından dolayı gün vereceği için o hafta zorunlu sezaryen olur sanmıştım fakat %90 normal dogum olur her şey müsait gözüküyor şu an dedi. O 4 cm kısmının acısını bilmiyorum -kşiden kişiye değişebilir sanirim hızlı ya da yavaş- çünkü o şekilde gittim sonra Suni sancı verildi 9dan 12ye kadar pek bi şey hissetmedim açıklık 5 cm kadar olmuştu 12den sonra daha hızlı ilerledi süreç sicak duş, hareketler yaptırdılar. Açıklık arttıkça ağrılar çoğaldı. Epidural almadım hiç aklıma gelmedi çünkü normal dogum olmaz sanıyordum 😅 doktorum da sormadı. Benim yaşadığım dayanilmayacak Bi acı değildi. Size naçizane tavsiyem korkmayın ebe, hemşire, doktor görevlileri dinleyin işiniz kolaylaşsın. Gelen sancıları nefes ile karşılayın buna çalışabilirsiniz şimdiden aklınızda kalır. Hayırla, sağlıkla çok güzel geçsin doğumunuz. Sağlıkla gelsin yavrunuz 🌿