Bebisiannesi ilk doğumu epuduralsiz suni sancısız tek nefeste bitiren biri olarak, ilk 3 ay tehlikem var diye hep yattım sonra yavaş yavaş her gün yarım saat yürümeye dikkat ettim son 3 ay yürüyüşleri arttırdım son 2 ay her akşam pilates topunda dans ediyordum üstünden inmedim diyebilirim 😄 bi gece nişanım geldi kimseye söylemedim eşim panik hemen hastaneye götürür suni verirler diye temizliğe başladım temiz eve 🤣 yerlere çömele çömele defalarca yer sildim duşa girdim duşa girdikçe de sıcak su altında squat çektim belki bi odayı 8 kere silmiş ve 6 kere flan duşa girip çıkmışımdır sabah doktoruma haber verdim sancı sürelerini tutarak devam ettim her şeye sancı sıklaştıkça anladım hastane 15 dk yürüme mesafesindeydi annemle hastaneye yürüdüm eşime arabayla gel dedim doktor baktı başlamamıştır olsa böyle olmazdın dedi bi baktı açıklık 4 cm doğumu da başka bi hastanede yaptırıyordu hemen o hastaneye geçmemi onunda geleceğini söyledi. Eve geçtik ben yürüyerek tabi ama sancı çekiyorum, eve ben yine bi duş biraz hareket hastaneye gittik açılmam 9 cm olmuş doğumhaneye aldılar suyu patlattılar ıkınmayı öğrettiler ilkinde yapamadım ikincide çocuk doğdu 😄 gebelere tek tavsiyem hemen hastaneye gitmemek ben hastaneye girerken suniyle sancı çekenlerin sesi geliyordu ben çıktım doğumdan ikindi vakti gibi onlar hala sunide bağırıyordu sabah oldu ben hastaneden çıkarken hala sancı çekenler vardı. Su gelmeden hastaneye gitmeyin doğum başlasa bile sancı sıklaşmadan gitmemek en iyisi hastane yakınsa tabi