Fatmamut Deniz_moms Ben hamile olunca beyaz ekmek tüketmeye baslayanlardanim büyük hata yaptım bundan sonrası iyi olur umarim 😇
Deniz_moms Fatmamut tam buğday ekmeği al öğünlerinde 1 dilim yiyosun insanın yiyeside gelmiyo gerçi beyaz ekmek gerçekten şişiriyo ya insanı makarnaya kadar buğdaylı aldım artık düşünün nasıl bi diyetteyim 😂
FKHA BB-95 10+5 eskiye nazaran azaldı baya ama hala var eskiden 6 7 8. Haftalar hep kusmayla geçti. bugün bulantı hapını içmeyim dedim baktım eskiye dönüyorum hemen içtim 😁 sizin kaç hafta
BB-95 FKHA 6 +5 😔 Ilkinde bu kadr degildim en azindan ara araydi 1 hftadr pertim resmen allah yardimcimiz olsun
Htcerdogn Fatmamut teşekkür ederim 🥰🥰 peki vermeye yönelik yapxam. Şöyleki 63 le hamile kaldı 72 yim şuan 19+1 deyiz. Vermeli miyim almamaya mı çalışmalıyım
Fatmamut Htcerdogn yani sizin boy kilo oranıniz başta en önemlisi yani siz normal sınıfta misiniz zayıf mi kilolu mu ona göre almanız gereken kilo aralığı var 😊eğer normal aralıkta iseniz 12 14 kilo diyor doktor Sayet siz de öyle iseniz biraz dur demeniz lazım gibi 😇doktorunuz sizi daha iyi yonlendirir yine de eksik yanlış bilgi vermeyeyim ama mutlaka araştırma yapın kendinizi ihmal etmeyin 😇
Fatmamut Deniz_moms daha öncesinde diyet yaptım tahilli ekmek tuketiyordum seviyorum ben tadını çok tahilli alıyorum ha fırından yeni çıkmış sıcak beyaz ekmek tadı yok o konuda bişey diyemem 😂
Baranbebek mymomaysegul beslenmemi doktor önerisiylr bayağı bayağı değiştirdim. Yukarıda yazmıştım zaten ne yedigimi nasıl yediğimi. Öncekine ek sadece süt çok fazla içerdim o da aşırı gaz yapıyormuş onu bıraktım. Onun yerine yoğurt, çiğ badem, tahin tüketiyorum.
NrcnGltkn mymomaysegul gaza bir çözüm bulamadım ama kabızlığı gün içinde 3 litreye yakın su içerek günde iki ana iki ara öğün yiyerek ve iki ara öğünün birinde sebze birinde meyve yiyerek geçirdim şuan 13+5teyz henüz kabızlık yaşamadım ara öğünlerde sebze meyve yemem yemeklerden sonra bulantilarmn baslamasydi
Balcaa Deniz_moms anladim tesekkur ederim bir de bebeginiz kac hafta onden gidiyor?benim bebegimden onden gidiyor seker yuklemesi yapmadim henuz ama agiz kurulugum cok var siz de de oluyor muydu
Deniz_moms Balcaa 3 hafta önce kontrole gittigimde 10 gün önden gidiyodu evet ağız kuruluğu oluyodu su içme isteği çok oluyodu bende
Betus32 Sibelganici valla ben 10 hafta 5.günüm inanın yumurta ve et sevmeyen birisiyim. Normal günlük yaşantıma devam ettim hiç öyle ekstra bir şey yemedim. Doktora sormuştum. Doktor da bebek her türlü beslenir sen hiç merak etme dedi…zaten hamileliğin başından beri soğan sarımsak ve türevleri hayatımdan çıktı…. Çok kötü midemi bulanıyor.
gokcekilic Sabahları bir tane haşlanmış yumurta, peynir, muz, iki üç tane ceviz yanında süt içiyorum öğlenleri bir tane meyve fındık badem vs aksamları sebze yada kırmızı et yanında genelde pilav
Deniz_moms Fatmamut hayatımda hiç diyet yapmadım hep zayıftım ilk defa yapıyorum zor gerçekten çikolata aşığı olan ben 2 aydır ağzıma tatlı sürmedim
Atlashan Amt54 bende öyleyim canım aynı düşünürdüm ama ablamda bizim gibi geçirdi ve maşallah tosuncuk gibi oğlumuz bizimki de hayırlısıyla gelişir doktor ablama sen kendine bak o asalak gibi yapıştı depolarından herşeyi alıyor demişti gönlünü ferah tut biz düzelelim zaten iştahımız açılacaktır
Amt54 Atlashan ben zaten düzelmeyi dört gözle bekliyorum ama etrafımdan tepki yada en ufak bir laf duyunca çok üzülüyorum eşimle olan özel hayatımıza kadar yansıdı bu ondan bile tiskinir halde oldum adam en sonunda kovacak evden
Fatmamut Deniz_moms evett sizin için durum zordur ben hep kilolu idim bi 26 yaşımda ideal kiloya Kavuştum bi de hamilelik öncesi 😂benim hep dikkat etmem gerekiyor ha Allah var Ben lohusaliğa sakliyordum kendimi önce başlamış oldum . Ben hamilelikte de ilk 3 ay devam etmeyi düşünüyordum diyete biraz çevre etkili oldu zaten zayıfladın daha ne kadar zayiflayacaksin yediklerine dikkat edersen almazsin falan filan derken kendim istediğim gibi yedim sonuç bu 😅
Atlashan ipekci_G yok yok hepimiz öyleyiz anladım artık canım bence hamilelikten geçsin şu zor dönem inşallah döneceğiz bende öyle su kokuyor söylemesi ayıp patates severim o bile tadı kokusu iğrenç