cukulataannesi Kızlar selamlar. Son 20 günüme girdim. Normalde çok şişip kilo almadım ama 1 haftadır sağ elimde ödem oluştu ve sinir sıkışması başladı. Geceleri yaprak dökümünün al rızası gibi felçli uyanıyorum sanki😬 günlük işlerimi yapamaz duruma geldim. Doğumdan sonra da devam edebiliyormuş. Sorum; Bu durumu yaşayan var mı varsa ne seviyede? Doğum sonrası devam eden var mı? En önemli soru da bu ve başlıkta yazdığım gibi hangi bölüme gitmem lazım? Ben nöroloji biliyorum. Annem fizik tedaviye gidip baktırmıştı. Doktorum ortopedi dedi ama ortopedi değil. Çünkü yaralanma ezik vs yok🤷🏻♀️ Bu arada şu hastanelerden randevu alamıyorum en yakın teee haftaya verdi ozamana doğururum ben😁yarın gidip 38 haftalığım diye hastaneyi basıp beni muayene edin diyeceğim😬
mylittlelamb cukulataannesi benim doğumuma 2 gün kaldı son 2-3 haftadır çok şiddetli yaşıyorum doktorum ortopediye görünebilirsin demişti ama gitmedim ben. Atel kullanıyorum şuan bir tık iyi geldi diyebilirim bir de magnezyum çok önemli düzenli almanı tavsiye ederim. Ben düzensiz alıyordum düzenledim o da işe yaramış olabilir. Doğumdan sonra da 3 aya kadar devam edebiliyormuş.
mororkidee cukulataannesi fizik tedaviye gitmeniz gerekiyor. Gebelikte görülebilen bir durum. Tuzlu yemeyin ödeminiz artmasın. Ödem arttıkça sinir daha çok sıkışır. Gebelerde normal tedaviler uygulanmıyor daha kısıtlı seçenekler. Atel verilir genelde, kullanmanızı tavsiye ederim
cukulataannesi mylittlelamb Gecenki kontrolde ufaktan başlamıştı uyuşmalar. Magnezyum kullan dedi. Ama bu kontrolde artık bazı takviyeleri bırakacağız dedi. 2 ayrı magnezyum kullanıyodum. Birini bıraktık. Doğumu geciktiriyor dedi 🤷🏻♀️ doğumdan sonra da bebeği tutmakta zorlanıyorum diyeni duymuştum. Ben de bugün kaşığı tutmakta zorlandım 😣
Mikmikbuk cukulataannesi mylittlelamb mororkidee burakveannesi Kızlar karpel tünel nası bi rahatsızlık 1 aydır el bileğimin tam yuvarlak eklem kemiğinde bi ağrı var Ellediğimde damarlar sanki üstüste biniyor oynuyor. Güçsüzleşme var. Hafif açma kapama çok rahat yapıyorum ama bazı hareketler çok canımı açıtıyor Bu karpel tünel mi acaba? 6+ aylığım
cukulataannesi mororkidee tuzlu değil de karbonhidrat tüketimi arttı malesef🤷🏻♀️ ondan da olabilir. Hiç bu kadar hızlı ve şiddetli olacağını düşünmedim. Evet tedavi kısmı kısıtlı olacak. Parafin tedavisi yaptırırdı annem. Eğer varsa en azından ondan denerim. Ellerini erimiş mum kazanına batırıp çıkarıyordu😁
cukulataannesi burakveannesi ortopedide genelde yaralanma kaza ezik vs sonucu oluşan ağrılara bakılıyor sanıyorum. Ama fizik daha mantıklı. Ben de nöroloji diye biliyorum internetten de net bi sonuç bulamadım. Varsa varsa burada yaşayan biri yardımcı olur dedim 😃
mororkidee cukulataannesi karbonhidrat kilo yapar, kilo arttıkça da ağrınız artar. Ayrıca tekrarlayıcı hareketlerde uzak durmanız gerekiyor örneğin temizlik yapmak bez sıkmak örgü örmek gibi 😊geçmiş olsun
cukulataannesi Mikmikbuk karpal tünel genelde kadınlarda çok temizlik yapmaktan bez sıkmaktan olur. Hamileliğin son dönemlerinde de oluyormuş. Beni de son 1 ayda çarptı. Eller uyulur güçsüzleşir tam açamazsın tam yumruk sıkamazsın🥺 @mororkidee teşekkür ederim. Yağçözle mutfak işi yaparken hortladı. Ütü ve az bi şey sarma sardım diye de arttı. Normalde kavanoz kapağı açacak bilek gücüne sahibim ama dün bi limonu sıkamadım. İnşallah hemen geçer.
burakveannesi Mikmikbuk genelde uyuşma olur ellerde sabaha kadar uyunur ve parmaklarınızı zor açarsınız sallamak istersiniz
lunam Ben fizik tedaviye gittim, atel verdiler ama ateli takınca da uyuşukluk devam ediyor, rahatsız ediyor hatta beni o yüzden kullanamadım. Sabahları elimi kapatamayacak şekilde uyanıyorum ama malesef gebelikte yapacak bi şey yokmuş buna atelden başka.
Mikmikbuk burakveannesi cukulataannesi Anladım uyuşma yok, açma kapama yapabiliyorum o zaman başka bi rahatsızlık. Bende iş + okul nedeniyle 1 aydır günlük 15- 16 saat bilgisayarda çalışmak zorunda kaldım aynı hareketi yapmaktan oldu galiba bi gidicem doktora.. teşekkür ederimmm geçmiş olsun size deee
1-2isim Benim 4. Ayımdan itibaren var bu ağrılar magnezyum o bu hiç fayda etmedi doktorum ateş kullanmamı önerdi geceleri özellikle artık daha rahat ediyorum
cukulataannesi 1-2isim kadın doğumcun mu önerdi. Yoksa özellikle bi bölüme mi gittin🥺 evet magnezyum 2 ayrı takviye alıyordum ona rağmen var. Fayda etmiyor
1-2isim cukulataannesi kadın doğumcum söyledi bana ben doğumdan sonra geçer ümidi ile başka doktora gitmedim
Nihanus cukulataannesi benimde ilk bebeğimde son 2-3 hafta dediğiniz şiddete yakın olmuştu yani baya baya bir şey tutamıyor elimden düşürüyordum bazen. Karıncalanma gibi garip ağrılı bir his oluyordu doğurduğum gibi yatakta geçmişti çok şaşırmıştım. Bebek çıktı peşinden onun tantanası bitip uyuyunca farkettim bir baktım geçmiş onun gibi bir çok sıkıntımda şak diye çözülmüştü hemoroid problemi mesela çok feci oluyor bende bu bebeğimde de çok oldu karpal tünelde yavaş yavaş başladı 33 teyim
Nazay cukulataannesi nörolojiye gidip senden EMG testi istemesini söyle sinir sıkışması olup olmadığı anlaşılır
Barisinannesi cukulataannesi ben fizyoterapistim bu konu 2 3 farkli bransi ilgilendiriyor aslinda. Siz ne istiyorsunuz bu önemli doguma az kalmis bence fizik tedaviye gidin atel versin ve egzersiz önerilerinde bulunsun durumuza göre. Ortopedi ve nöroloji de bu duruma bakiyor ama atel ve ameliyat konusunda yardimci oluyorlar ameliyat olmiyicaginiza gore fiİk tedavi daha mantikli