Semih_Simay Hanımlar merhaba. 14 haftalik hamileyim iki hafta önce 7 yaşındaki oğluma akciğer filmi çekilmesi için film odasına girdim radyasyon u unutarak. Çok büyük bi hata yaptım bu konuda bilgisi olan varmi
deletedmom87894 Semih_Simay tüh canım burda biri yazmıştı radyosyana giren birinin yanına hatta aynı evde odasına girmeyin demiş doktoru🤷🏻♀️
inciirem Semih_Simay bir sıkıntı olmaz canım inşallah ama benim kadın doğum doktorum hastayım diye akciğer filmine izin vermişti çocuğu etkilemesi için 100 akciğer filmi çektirmen gerekir ki o radyasyon boyutuna gelsin dedi. O yüZden içini ferah tutmaya çalış
Merve234 Semih_Simay bende hamile olduğumu bilmeden diş için 2 kere röntgene girmiştim. Doktor ilk haftalarda ya düşük olur ya da sorun olmaz demişti
Morprenses Semih_Simay uzman bi doktora sorun bence perinatolog gibi ben 35 haftalıgım dişimde sorun var ona bile röntgen çekmediler
Semih_Simay deletedmom87894 ben çok dikkat ederim böyle şeylere ama bi an dalgınlığıma geldi çıkınca fark ettim inşallah bisey olmaz ama çok korkuyorum
Birdost deletedmom87894 Eşim ciğer filmi çektirdi. Ona radyolog bir şey olmaz demiş. Aynı evde ve hatta aynı odada kaldık. Allah herkesin yavrusunu korusun. Aslında röntgenin yaydığı radyasyondan ziyade kemoterapinin yaydığı radyasyon daha tehlikeli oluyor demiş doktor da.
Zuzu04 Asıl tehlike 12. Haftaya kadar diye biliyorum sonrasında da tehlikeli tabi ama umarım bişi olmaz doktorunuza danışın bence. Bi yakınım hamileyken bileğini kırmıştı o zaman mecburi çektirmişti bi sorun olmadı umarım sizinde olmaz
Semih_Simay Zuzu04 doktoruma sordum doğumdan önce bilemeyiz dedi bebekte çok çeşitli zararları olabiliyomus ama şimdilik elimden bisey gelmiyo
Semih_Simay Merve234 Benim doktorum da doğumdan önce anlaşılmaz dedi bi sıkıntı olsa da.kendimi çok suçlu hissediyorm