Hamileyken her gün bu uygulamaya girip insanların pozitif doğum hikayelerini okurdum bir gün ben de buraya doğum hikayemi yazar mıyım acaba diyordum çok şükür şimdi yazıyorum. Yılbaşı gecesi uykumda hafif hafif sancıların geldiğini fark ettim ama yalancı sancıdır diye önemsemedim. Saat 4.30 civarında gelen sancıdan sonra dakika tutmaya başladım sancılarım düzenli 10 dakikada bir geliyordu kalkıp hurma yedim açılmam rahat olsun diye. Sonra sancılarım 7 dakikada bir gelmeye başladı ben de ne yapalım diye sormak için annemi uyandırdım annem de kahvaltıyı yapalım hastaneye gidelim dedi ben ilçede oturuyorum hastane Rize merkezde. Kahvaltımızı yaptık sabah saat 8 gibi evden çıktık yolda sancılarım 4 dakikada bir gelmeye başlayınca ben biraz heyecanlandım ilk doğumum bu kadar çabuk olamaz heralde diyordum ki o kadar çabuk olmadı zaten 😅 tabi bir yandan da kızım başka gelecek gün mü bulamadın kimliğinde doğum tarihi 1 ocak mı yazacak deyip duruyordum 😅 hastaneye gittiğimizde ebe direk açıklığıma baktı 2 cm idi sonra nstye bağladı sancılarım vardı ama şiddetli değildi. İlçede oturduğumdan doktorum takibimi hastanede yapmak için eve göndermek istemedi. Aradan 5-6 saat geçmesine ve benim sancıları hafifte olsa hissetmeme rağmen nstde sancı çıkmıyordu ve açılmam ilerlemedi. Doktorum rahim yumuşatıcı iğne yapalım dedi iğneden üç saat sonra açıklığa baktıklarında 8,5 cm olmuştu bile. Bu arada suyum da azar azar gelmeye başlamıştı. Sancılarım da biraz daha yoğun geliyordu ama dayanılmayacak gibi değildi. Doktorum geldi açıklığımda 10 cm olunca beni doğuma aldılar doktor önce alttan muayene etti ve bebeğinin saçlarını görüyorum eğer güzel ıkınırsan on dakikada bebeğin kucağında, Doğum masasından in sancın geldikçe ayakta ıkın bebek daha kolay insin dedi. Ayakta ıkınırken 4-5 ıkınmadan sonra artık dayanamıyorum beni sezaryene alın dediğimi hatırlıyorum. Doktorum tekrar doğum masasına aldı kontrol ettikten sonra güzel ıkınırsan 4 ıkınmada bebeğin kucağında dedi öyle deyince ben biraz rahatladım ve bebeğime kavuşacağım anı hayal ederek sancım geldikçe ıkınmaya başladım. Dördüncü ıkınmamdan sonra bebeğimin sesini duydum ve baktım doktorun ellerindeydi. Çok şükür sağlıkla kavuştum kızıma 🥰 Sancı çekme kısmı biraz uzun olsa da doğum anı kısa ve kolaydı. Ben doğumumun bu kadar kolay olmasını beklemiyordum ama pozitif düşünün pozitif olsun. Rabbim isteyen herkese annelik duygusunu, bebeğini kucağına almak için gün sayan annelere de kolay doğumlar nasip etsin.