Öncelikle merhaba güzel anneler 🥰
36+0 da doğum egzersizlerine başlamıştım herkes gibi bende evladıma kavuşmak için biraz sabırsızdım.
Doğum yapana kadar hep doğum hikayelerinizi okudum. O yüzden bende yazmak istedim. Sırasıyla anlatmak istiyorum.
Egzersizleri yaparken önemli bir detayı atlamışım nefes egzersizi çok önemsemedim açıkçası ama en önemlisiymiş meğerse. 38+4 günü sabah 08:00 da hafif sancılarım vardı ama yalancı sancı gibi değildi ve her sancımda doktora gittiğim için artık kimse doğuracağıma inanmıyordu 😂😂 ben bile 🙄
Dayanmam gerektiğini düşündüm lavaboya gittiğimde akıntı gibi bir sıvı geldi yine önemsemedim kahvaltımı yaptıktan sonra tekrar egzersiz yaptım her egzersiz yaptığımda bi sıcaklık hissedip lavaboya koştum gel git derken artık 15 kere peçete değiştirdim acaba su mu diye korktum anneme gösterdim normal akıntı dedi hafif kahve tonlarında bi akıntı gelmeye başladı akşam 11 oldu eşim geldi kontrole gidelim için rahatlasın dedi özelde muayene oldum hep şansıma nöbetçi doktor takipli doktorumdu önce nst ye bağladı hafif doğum sancılarım çıktı sonra alttan muayene için doğumhaneye aldı mekonyumlu su sızıyor doğum başlamış dedi beni iyice bir korku sardı son anıma kadar normal doğumu destekliyordum bu sefer nasıl doğuracam korkusu başladı eşime sarılıp ağladım sonra eve gidip duş aldım kızımın çantasını kendi çantamı alıp çam sakuraya doğru yola çıktık 45 dk uzaklıkta evimize yolda sancım hafif şiddetlendi 7 dk bi sancım giriyor ama beni mahvetti hastaneye geldim acilden giriş yaptım içeriye malesef kimseyi almadılar herşey burdan sonra başladı.
Muayene oldum kızım içime kakasını yaptığı için antibiyotik kolumdan verdiler açılmam 1 cm sadece
Saat 5 e kadar kendi sancımı çektim ama hiç açılmam olmadı artık yalvardım nolur suni verin açılmam olmuyor diye tekrar kontrol ettiler ama ben yalvarıyorum artık canımı alın kurtulmak istiyorum diye. Suni verdikten sonra rahatladım her sancım geldiğinde ıkınma hissi geldi doktor bana ıkınma demediği için sürekli ıkındım sancılarımı ayakta çekmek istediğimi söyledim izin vermediler sabah 10.45 te doktorlar ve ebeler geldi muayene etmek için sonra 8 cm doğum başlamış hemen doğum yatağını takın dediler başımda bi ebe birde ayak ucumda ebe ve 2 doktor 3 hemşire vardı Nefes egzersizi yapmadığım için 2. Ikınmada yapamayacağım diyip bırakıyordum en sonunda artık başımdaki ebe karnıma dirseğiyle bastırdı birden rabbim güç verdi kesi atıldı 11.24 te doğum gerçekleşti kızıma kavuştum. ❤️ Dikiş atılırken kızımı giydirdiler sonra kucağıma verdiler o hissi anlatamam tüm acılarım bi anda dindi bugün 17. Günümüz 3.150 gr doğdu çok şükür sağlıklı rabbim herkese bu duyguyu nasip etsin bebek bekleyen herkesin kucağına almayı nasip etsin 😍😍