Hayal95
minipanda Kızlarrr kızlarrrr sizi çok iyi anlıyorum. Benim eşimde sperm sayısı sıfırdı (0) sıfır yani. İlk öğrendiğimizde dünya başımıza yıkıldı. Eşim azospermi hastasıydı yani. İlk 6 ay hiç bi şey yapmadık. Sonra doktor araştırdık, çoğu doktor çok olumsuz konuştu. Hatta bir Dr bize “Sağlıklı bireylerde bile çocuğun olması mucizevi bir durumdur. Olmaması normaldir. Herkesin çocuğu olacak diye de birşey yok, siz hayatınıza bakın” dedi. Ama yılmadık, araştırdık. Rabbim karşımıza doğru doktoru çıkardı. Ve eşimde üç beş sağlıklı sperm oluşabilmesi için eşim 2.5 sene tedavi gördü. O iğneler, tabletler, bitkisel kürler daha neler neler. Ve sonunda eşinden 15 gün aralarla 50-60 civarı sperm toplandı. Beni tüp bebeğe hazırladılar. En sağlıklı sperm ve yumurtaları seçmeye çalıştırlar. 9 embriyodan beşinci güne sadece 4 ü sağlıklı geldi. Ve beşinci gün iki tane embriyo transfer edildi. Bir tanesi tutundu. Oda ben şanslı gruptayım ha kızlar, ilk tüp bebek denememiz çok şükür ki pozitif sonuçlandı. Benim gibi bu yollardan geçip 4-5 defa tüp bebek deneyen çiftler var. Demem o ki ne zaman kalbinizle aklınızla Allah’a teslim olursunuz o zaman göreceksiniz hayırlısıyla gönlünüzden geçen gerçeğiniz olacak. Hiç bir zaman ümitsizliğe kapılmayın, rabbim en kısa zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin sizlere inş 🤲🏼