Tugceyasinn Merhaba Hanımlar 25 Ocak da doktorum şeker yüklemesi testi istedi, bu testi yaptırdınız mı , yaptırmak şart mıdır , yaptıranlar neler yaşadı sonuç nedir söyleyebilir misiniz 🙏
dilaaaraozturk Tugceyasinn 3 gün önce yaptırdım ben, yaptırmazsan eğer şeker varsa riskli oluyor yaptırıp tedavi görmek şart, şükür bende çıkmadı zor bişey değil zaten
Merveii Tugceyasinn ben yaptircam. Annemle babamda gizli şeker var yani birden bire 300lere yukseliyor. Bende de varsa şimdiden önlemini alayım. Bebeğime bir zararı olmasın ona göre tedavi olayım bence gerekli.
Sedasedaeda Tugceyasinn ben yaptırdım iyiki yaptırmışım şekerim biraz yüksek çıkmıştı bi diyetisyene gitmiştim diyete başlamıştım. Kan ölçüm cihazı alıp ölçüm yapıyordum günde 9 kere çok stresli çok zor bir süreç maalesef strese girdiğim için bırakmak zorunda kaldım stres altında yapmamam gerektiğini söyledi doktorum çok psikolojim bozulmuştu. Birden diyete başlayınca şimdi herşeyi bıraktım kendi kendime dikkat etmeye çalışıyorum. Haftada bir tatlı vs tüketiyorum. Sende yaptır hiç zararı yok gerçekten varsada erkenden tedavi görürsün inşallah çıkmaz 🙏🏻
dilaaaraozturk asyaa0 neye göre yaptırmayın diyorlar? Orda aldığınız kalori glikoz değeri baklavayla eşit zaten bebeğe her hangi bir zararı yok gün boyu eşitliyceksin şeker miktarını hiç bişeycik olmaz
Sedasedaeda Merveii kesinlikle hiç bir zararı yok şüphelenen ya da içi rahat olması için yaptırmalı herkes.
ipekveatlas Sedasedaeda ben de kandan ölçüyorum kendim ve gerçekten cok stresli bisey tokluk ölçüyorum genelde hep yüksek bıktım ne yicem ben ya😢 şeker yüklemesi doktorum önermedi bidahaki randevum da söylücem yüksek çıkıyo diye
Sedasedaeda ipekveatlas ben ilk önce açken sonrada yedikten 1 ve 2. Saatlerde ölçüm yapıyordum. Birden diyete başlamak hiçbirşey yiyememek sadece diyete göre hareket etmek gerçekten çok zor yaptığım hergün akşama kadar ağlıyodum şüphesiz stresten çocukta çok etkileniyordu farkındaydım onun için doktoruma yazdım. Tamam yapmayın sağlıklı beslenmeye devam dedi maalesef çok zor birdahaki kontrolde bakalım ne diyecek allah hepimize yardım etsin ilk defa böyle şeylerle karşılaştım zormuş ama gerçekten dikkat ediyorum yiyorum yine ama şeker hamur işi falan değil haftada 1 gün kendime izin veriyorum. Ölçüm yapıp yüksek çıkarsa insüline başlatıyolar o daha zor umarım diyetle biter gider
ipekveatlas Sedasedaeda off sorma sorma çok kötüyüm psikolojik olarak çok etkilendim. yemek yedikten sonra dakikaları sayıp ölçüyorum.. normalde aklıma gelmicek şeyler şu an yasak olduğu için çok cazip geliyo yemicem diyorum ağlayarak yiyorum😢 yaşamayan anlamaz gerçekten çok zor ben hayatımda hiç diyet yapmadım her canımın istediğini yiyodum kilo bile almıyodum şimdi tam tersi.. bebeğimde zarar görücek diye korkuyorum. senin de allah yardımcın olsun canım
Sedasedaeda ipekveatlas sorma sorma çok kötü geçirdim eşim işe gidemiyodu beni bırakıp ev dar geliyodu içimm sıkılıyodu duramıyordum. Çok şükür bıraktıktan sonra düzeldim. Ama hayatımın en kötü 4 gününü yaşadım ağlayarak yemek yemek sadece diyetisyenin verdiği şeyleri yemek çok kötü birşey günde bi tane kahve içiyodum oda yasaktı. Bi kahve keyfim vardı. Gecem gündüzüm berbat şeker ölçümü yapmak berbat insan saat başı ağlar mı ya en son çocuğa yazık diye düşünüp onun için bile ağlıyodum. Ama benim çok şükür açken biraz yüksek çıkıyodu tokluklarım güzeldi iyidi doktorda ilk güne rağmen gayet iyi deyince bıraktım ama söyledm konuştum doktorumla öyle çok kötüyüm dedim Allah yardımcımız olsun canım rabbim umarım birdaha yaşatmaz dikkat et sinirlenmek stres ağlamakts şekeri yükseltiyor yaptığında strese girme Ben yaparken bile ağlıyodum . 🥺
FadJobe87 Bende de şeker çıktı. 10 haftadır diyetteyim ve insülin kullanıyorum. Tatlıya lezzetli yemeklere hasret kaldım. Bugün dayamadim yedim artık ilk defa. Bıktım yemin ederim. Hayat değil bu. Her yere bu insülin iğnesi taşı durmadan parmaktan kan ölçümü yap. Ve hamileyken insanın cani neler istiyor. İşin ucunda bebek olmasa asla onemsemem.
Deletedmom_33 Tugceyasinn Ben 25+4 de yaptırdım. Sabah 8.30 da aç gittim. Önce muayene oldum sonra da şeker yüklemesi için laboratuvara indim. Parmaktan kan aldı normal çıkınca 75 mg çilekli içecek verdi. 5 dk bitir 1 saate tekrar gel dedi. Hava güneşli idi dışarı oturdum içtim susamistim çok iyi geldi hatta 😅 bulantım vs olmadı. İçtikten 1 saat sonra kan verdim. Sonra yine bişey yemeden 1 saat sonra tekrar verdim. Sonuc normal çıktı yani doktorum herhangi birşey gerekmiyor dedi
Merve_bolat Tugceyasinn ben yaptırdım yediğimiz içtiğimiz her şey şekerli meyve suyu içiyorsanız çikolata tatlı yiyorsanız onunla eş değer ben yaptırdım ne olur ne olmaz diyeok şükür bir şey çıkmadı