Cems34 umranozby bugün doktor randevum da doktor aynen soyle dedi: milyon tane jinekolog yanlış biliyor 1 tane canan Karatay doğru mu biliyor.. şeker yüklemesin de verilen şeker oranı 2 adet baklavanın şeker oranı ile aynı dedi. Hadi bakalım hamisler 9 ay boyunca hiç mi iki baklava seker oranından az oluyor aldığımız şekerler oranı. 😃 yani demem o ki şeker yüklemesi aslında normalde yediğimiz oranda şeker sadece o oran verilir verilmez test yapılıyor o kadar abartmaya gerek yok 🤗😉
Kaderburr umranozby bakın ben bugün yaptırdım daha, o kadar korkmama rağmen sonuç: temiz Yanisi korkulacak birşey yok aslında Tedbirini başta almak daha mantıklı 👍
Umrankement umranozby yaaa cok mutsuzum valla 😫 hep seker yuklemesinin ne kadar onemli oldugunu biliyordum ama haftami gecirdim yaptiramadim simdide bebegim kilolu diye gizli sekerden supheleniyorlar korkuyorum kesinlikle yaptirilmali 😟😟
cemilev umranozby Tamam cok güzel anlatmışsın arkadasım peki kafama takılan birşey var benim kız kardeşim İngiltere de yasıyor ve suan 38 haftalık kesinlikle orda yapılması yasak 🚫 hatta bir cok ülke de öyle ben Canan Karatay dan duymadım bire bir kardeşime yapılmadı ki orası fast food ve obezite de rekor kırıyor Burda neden yapılıyor bebeği de gayet sağlıklı cok şükür iri bebekte değil anlamıyorum bu durumu neden burda ki ısrar
umranozby cemilev şuan bakarsanız hollanda almanya belçika isviçre amerikadan da arkadaslar yazmışlar oralarda şeker testi yaptirmiyorum gibi bir şansınız yok zorunlu olduğunu belirtmişler okuyabilirsiniz ✋ dr un sayfasına girerek okuyabilirsiniz bunu yaşayanlar anlatıyor .. diyelim yaptırımadiniz kendinizce bir çok sebebiniz var gizli şeker olmadığını bilebilecekmisiniz ya bebekte ya sizde önlem almadan devam edeceksiniz ve buda bebeğinize yada size zarar verse iş işten geçtikten sonra öğrenseniz kader mı diyeceksiniz ihmal mı 😶 neyin gerekli neyin gereksiz olduğuna aylardır kapısını asindirdiginiz en ufak bir korkuda kosa koşa gittiğiniz doktorunuz bilir biz doktor değiliz tabiki sadece birazda olsa birşeyleri görmeyi sağlamak düşünün 37 haftanıza gelmişsiniz tüm hazırlıklarıniz tamam bebeğinizin ismini bile belirlediğiniz doğumunuz çok yakın günleri sayıyorsunuz ve bebeğiniz kanınızda kalbi durup oluyor ve araştırmalar sonucunda şeker olduğu ortaya çıkıyor sebep ne peki doktor yapalım dediği halde annenin etraftan duyduğu birsürü hikayeye inanıp zararlı diye yaptırmaması 😓 sizcede o hikayesini yazan anne hergun keşke yaptırıp önlemimi alsaydım bunlar olmayacaktı diye hergun vicdanı sızlamıyor mu dersiniz !!!
istanbulluanne umranozby Benim doktorum kendisi yapmadi bana 😕 gerek görmedi seninde bebegnde kilo alimi normal dedi. Aclik,tokluk sekerime bakicakmz bayramdan sonra. Ay soyliyim de yapsn rahat edemem 😒
umranozby istanbulluanne açlık tokluk tada anlaşılabiliyor canım değerin yüksek görürse testi yaptırır zaten
Adakus umranozby benim o zamanım geldiğinde doktorum değerlerime baktı ve aile genetiğini sordu sonra bebeği ultrasondanda kontrol edince gerek yok şeker yüklemesine dedi yani yapalım dese belki bşy demezdim ama sana gerek yok dedi. Kimi hamileye böyle denirse bile sorun la karşılaşırm o acaba 🙄 ama öyle bir ihtimal olsa tabi doktorum bebeğimi tehlikeye de atmazdı sanırım sonuçta şuan 34 günüm kaldı Doğuma
umranozby Adakus değerlerinizde yokmuş demekki bir durum farketse yaptırtirdi eminim açlık tokluk takibi yapılabilir iri bir bebekte yine bunu en iyi doktorunuz bilecektir 🙏
Adakus umranozby açlık tokluk bakmadı bana ama tokken gitmiştim kanımı aldı bide daha önce de orda sürekli kan.i verirdim uzun zamandır kendisi doktorum su tabi bana ve bebeğime olacak riski üstünde taşımaz diye düşünüyorum ama a🤷♀️ Neyse ki son ayımıza girmek üzereyiz kazasız belasız atlatsak hepimiz sorunsuz inşallah 🙏🏻
Anneyim umranozby kesinlikle katılıyorum yapılmadı gereken en önemli testlere biri zaten yaptırmamak zaten kötü şeyler dogurur doktoruna güvenen herkez yaptırmalı
Rumeysaylz umranozby Ben yaptıracaktım doktorum yapalım deseydi ama yapmadı doktorum kanda baktı iyi olduğunu söyledi gerek görmedi sorun olur mu ki acaba
Pelomm umranozby çok güzel yazmışsın. Bende karşıydım milletin yok yapma vıdıvıdısından. Gebe okuluna gittm senin söylediklerini duyunca bayramdan sonra yaptırcam kontrlümde
umranozby Gamze5861 inanın etrafımda duyuyorum ne olduğunu görseniz sadece bir gazoz iciyorsununuz ve 3 kez kan veriyorsunuz 😊sanki doktor iğneyle zehir enjekte ediyor dersiniz hım ikinci çocuğunda olmadi üçüncüde şeker hastası yapayım ben bunu diyor 😈 benimde bir yakınım yaptirmadigini ve arkadaşları zararlı demiş ondan hatta bebeğine aşıda yatırmayacaktı eşim gitti çocuğu aldı ve sağlıkocaginda yaptırttı neymiş zararliymis eşim sağlıkçı dedi bana mı guveniyorsun arkadaşlarına mı ki bunu yapan üniversite okumuş öğretmen olmuş biri yani diyeceğim o ki cahillik ayrı bilmek ayrı yaşı okulu cinsiyeti yok ✋
Pelomm Ozlmun halamın kızının gebelik şekeri çıkmış. Şekerli suyu içince tavan yapmış ay sakın yaptırma diyor ama öğrendikten sonra dikkat etmeye başladı tabii. Boş konuşuyorlar ben itimat etmiyorum herkese. Bu kadar hekim var ebe var okunuş insan var. Ben doktorum bişi dese başka doktorla teyit ediyorum
umranozby CerenDemirta aynen öyle bacım ✋adam 7 yıl tıp okumuş kaç yerde görev yapmış çalışmış dünyaya ne mucizeler gelmesine sebep olmuş ama komşu teyze yaptırma zararlı dedi diye yaptırmiyorlar şaka gibi birşey resmen
DuyguAlkan umranozby Her kafadan bir ses çıkıyor. Ömrü Ne doktorlar nede biz veriyoruz. Klasik olacak ama annelerimiz bize hamileyken bize uygulanan testlerin hangi biri yapıldı. Yurt dışında millet 6. ay da ulturasana giriyor ilk biz her gün gitsek gergin alırlar. Ben de şeker yüklemesi yaptırmadım kendi rızamla çok şükür hiç bir sıkıntımız Yok. Hamilelikten 1 ay önce yaptığım check-up da şekerim yüksek çıkmasına rağmen. ☺️
LyliaMom DuyguAlkan 30-40 yıl önce doğum yapan kadınların neredeyse hepsinin vefat eden bebekleri var. Acaba neden?????? Bayılıyorum 50 yıl önce test mi vardı vitamin mi vardı laflarına. Hayır madem kader konusunda bu kadar teslimiyetçisiniz hiç doktora gitmeyin. İlaç almayın. Ömrünüz belli sonuçta. Ama insanların kafasını da karıştırmayın.