Elf55 Baranbebek ben de 19. Haftada 27 mm çıkmıştı. Ama açılma vs yok kısalma sadece ilaç ve iğneyle 26. Haftada uzadı simdi ilacı bıraktırdı doktorum serklaj felan gerek yok dedi. Senin kısalığın baya iyi sıkma canını. Yatmaya devam
Acremine Elf55 benımde 31. Haftada 20mm düşmüştü şuan 33+2 doktor 14mm düştüğünü söyledi. Nasıl yükseliyo ki sordum doktor yükselmez dedi
Msl_ege Elf55 benimde 20 haftada 25 mm , ilk gebeliğimde de oldu rahim ağzı kısalması . serklajsız sadece progestan ve full yatışla 38 haftada doğum yaptım . bunda da 14. haftadan beri 25 mm . serklaj önermedi yine doktorum . sadece progestan kullanıyorum
Seyoelif Ayse_dnmz çok geçmiş olsun canım bende 15. Haftada olacam serklaj .nasıl geçti operasyon biraz bilgi verir misin
Ayse_dnmz Seyoelif bende çok korkarak gittim hiç öyle olmadı ama zaten anestezi veriyorlar ameliyathaneye aldılar doktorum geldi o arada verdiler sanırım basın donuyormu dedi evet dedim gerisini hatırlamıyorum kendime geldiğimde bitmişti ve odamdaydim iki üç saat sonra taburcu oldum hafif lekelenme tarzında kanamam oldu eve geldim gece 10 dan sonra hiç kanamam olmadı daha şükür bir hafta dir da olmadı hep yatıyorum yemek ve tuvalet dışında kalkmiyorum dikişleri şu an hissetmiyorum hersey normalmiş gibi geliyor ama kendimi zorlamiyorum hic
Elf55 Acremine belki sizin haftanız ileri olduğu için yükselmez demiştir benimki progestan hap ve pruluton iğne ile yükseldi ve yatarak tabi
Seyoelif Ayse_dnmz maşallah çok sevindim adınıza .inşallah beimde öyle kolay olur geçer gider. bir hafta öncesinde kültür alıcaklarmış sizdede aldılar değilmi başka tetkiklerde varmış sanırım
Ayse_dnmz Seyoelif yok hayır sadece kanlarima bakıldı idrarima kültür istenmedi üç gün öncesinde covit testi istediler bu kadar inşallah canım dilerim biz de bizim gibi olan herkes te sağlıkla kucağına alsin inşallah iki kaybım var çok zor bir acı rabbim kimseue yaşatmasın
Baranbebek Elf55 bende sordum doktoruma yükselmez dedi. Proluton ve Progestan kasılmaları önlemek için veriliyormuş. Çünkü o sancılar rahim ağzının daha da kısalmasına sebep oluyor. Bende ilaçla tedavi aldım önce ama faydası olmadı gitgide inceldi rahim ağzım. Çünkü sancılarım geçmedi onca ilaca rağmen. Nidilat başladılar bu sefer serklaj öncesi de sonrası da.
Elf55 Baranbebek valla bilemiyorum canım benimki uzadı çok şükür. Zaten serklaj progestanla aynı görevi tutuyor hatta doktorlar seçenek sunuyor ya serklaj ya ilaç diye. Çok şükür bana serklaja gerek görülmesi. Ilaci da bıraktım bundan sonra dikkat ederk devam edecegim
Baranbebek Funday35 bu sabah taburcu oldum çok şükür. Lekelenmem de nerdeyse yok gibi. Sabah ultrasonda 4.6 cm ölçüldü rahim ağzım 🤲 tabi karından ölçüldü ama zaten vajinalde de yakın bir değer çıkıyor. İdrar yaparken çok yanma oluyor o da sondadan. Onun dışında sadece arada kasıklarıma adet sancısı gibi bir ağrı giriyor anlık.
Funday35 Baranbebek Çok sevindim kuzum gelmiş geçmiş olsun ☺️ Benimde senin gibi 4.6 cm çok iyi bir rakam inşallah hep böyle gideriz 🤲🏻 Kasık ağrılarında bir kaç güne geçer m.etme 🥰 Bundan sonra sürekli yatman gerekiyor canım yatmanın çok faydası var iş felan yapma birde sakın eğilme kabız olmamaya dikkat et ve lavaboda ıknmamaya çalış dik oturma otururken yayılarak otur bebek rahime baskı uygulamasın bunları yaparsan canım rahim ağzın kapalı kalır benden sana tavsiye ☺️
ikizlerin_annesi__ Funday35 Funday35 benimde ilk defa baktı doktor alttan 37 cm olduğunu sunalım bir sıkıntı yok ama yine kontrol etmeliyiz dedi acaba birden düşer mi bu açılma
Funday35 ikizlerin_annesi__ 2.5 altına düşünce risk oluyor canım şuan senin iyi kaç haftalıksın şimdi bazıların birden düşebiliyor kişiden kişiye göre değişiyor canım sen yine dikkat et kendine
ikizlerin_annesi__ Funday35 26+4 deyim canım aynennn bende Allah korusun o birden yaşanılan düşmeden korkuyorum acaba neyden dolayı kısalma yaşanıyor sürekli uzanmak mı gerekiyor ki ?
Patito__ Rahim boyu her ultrasonda olcuyormu dr yoksa ozellikle istememkmi lazm birde karindan olcebiliyorlarmi acaba ?
Cellci Baranbebek normal karından yapılan muayene yeterli dimi bunu görmek için? Çünkü bende hep o şekilde bakıp iyi diyor ama burda yazılanları okuyunca iyi olmasına da güvenmeyecek insan sanki
Ozlem2206 Baranbebek benim 28de 3 cm çıktı doktor yatış verdi evde bir aydır bol bol dinlenmeye çalışıyorum
Baranbebek Ozlem2206 28 de serklaj yapılmıyor artık zaten. Çünkü bebek doğarsa yaşama şansı çok yüksek