Baranbebek O kadar çok araştırdım ki genelde ilk trimesterde yaşamış okuduklarim. 24 ten sonra yaşayan var mı? Süreciniz nasıl ilerledi? Kaç cm ölçüldü? Ve şuan kaç haftalıksınız?
Ktprk Baranbebek Ben 20 haftalikken 28 mm ölcüldü 24 haftalıkken serklaj ameliyatı oldum açılmam olmuştu bebek dogmak üzereydi hastaneye yattigimda şuan 27 haftalik olduk hastanede yatmaya devam ediyorum. Bebişim dogmak icin cabaliyor kanamam devam edersede doktorum doguma alacagini söyledi
Funday35 Baranbebek Benim ilk bebeğimde 22 de rahim ağzım birden 10 cm açıldı kanamaya hastaneye kaldırıldım ve doğum başlamıştı yapılacak birşey kalmamıştı bebeğim yasamadi malesef. İlk gebeliğim o şekilde olunca rahim ağzı yetmezliği tanısı konuldu ikinci gebeliginde yine açıklık olursa serklaj yapılacak denildi ve 12 haftada muayanede 12mm ölçüldü acil serklaj yapıldı acilen sonra 24 haftada serklaj tutmadı malesef o bebegimide kaybettim ozaman hamilelik öncesi serklaj yapılıyormuş dedi doktorum şuan hamilelik öncesi yaptırdım üçüncü hamileliğim 20 haftalığız rahim ağzım kapalı çok şükür 🤲🏻
Ayse_dnmz Ktprk Ya Allah yardımcın olsun çok üzüldüm bende aynısını yaşadım 23 haftalıkken açılmayla gittim hastaneye ama ban atmadılar geç kalınmış buislem 16. Haftaya kadar atılıyor dediler bebeğim bir hafta sonra doğdu şuan 15 haftalık hamileyim pazartesi serkalj oldum şu an bekliyorum dua edicem size Allah yardımcınız olsun
Baranbebek Ktprk Henuz yetmezlik denecek kadar değil sanırım ama kasılmalarim var ve bu kasılmalar erken doğum habercisiymiş. Rahim ağzım 3.2 cm şuan. İlaç kullanıyorum endol fitil ve Progestan ve magnezyum. Açılma olursa serklaj yapilabilirmis ama şuan çok şükür iyi. Hiçbir iş yapmıyorum mümkün oldukça yatıyorum. Kafamda milyon tane soru var.
B-Y94 esmer3 maşALLAH kuxum ilerleme var gibi. Ben merak ettim de benim ilk gebeliğim nasıl ölçülüyor bu kuzum
Ktprk Baranbebek Ayy canım benim yat gercekten nen pismanim 20. Haftadan itibaren yat dinlen dedi bana ama ben agır iş yapmiyorum düsüncesiyle ufak tefek bütün işleri yapmaya calistim hep bilseydim durumun böyle olacagını hoc kalkmazdim sizde cok dikkat edin insallah rabbim korktugunuza ugratmaz.
B-Y94 esmer3 hee alttan bakmıyorlar yani kuzum. Bir keresinde daha yeni hamileyken alttan bakmışlardı bende korktum. Onda alttan bakmıyor yani
esmer3 B-Y94 benim doktor bugüne kadar hiç alttan bakmadı öyle bi uygulsma yapmıyor, ben acilde sancım varr diye alttan muayene yaptılar erken doğum risk çıktığı için kendi doktorum da ultrasonda rahim ağzını ölçtü yoksa daha önce hiç ölmemişti yani
bebisinannesi33 B-Y94 bu gibi durumlarda en sağlıklısı alttan bakmaktır daha net görünür doktorlarda genelde kısalma varsa alttan bakarlar bilgin olsun
B-Y94 esmer3 peki öyle olduğunu naısl anlarım kuzum benim ilk gebeliğim bu ara gğnde birkaç kez kasıklarımın tam ortasında bir anlık basınç hissediyorm o mu oluyor sanki idrar torbama mı baskı uyguluyor anlamıyorm tarif de edemiyorum. İlk gebeliğim bilgim yok 😂🥰
B-Y94 bebisinannesi33 bu basılma nasıl bişey gerçekten bilmiyorm ilk gebeliğim kuzum anlamıyrm da 😂 bazen günde birkaç kez iki kasığımın ortası sanki idrar torbası mındesem baskı basınç hissediyorum o mu oluyor
Ktprk Ayse_dnmz Geç kalındı felan demedi doktorum ama ameliyat sırasinda bebegin kesesi patlayip heran dogumda baslayabilir dedi olsun hocam şansımızı deneyelim dedim ve ameliyat güzell geçti ama bebişim illa dogucam diyor full yatış sonda takılı büyük tuvalete dahi kalkmiyorum rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin inşallah 🤷
Seyoelif Ayse_dnmz çok geçmiş olsun canım bende 15. Haftada olacam serklaj .nasıl geçti operasyon biraz bilgi verir misin
Baranbebek Funday35 bugün kontrole geldim rahim ağzım 2.8 ölçüldü. Ve iki saat sonra serklaj yapılacak. 🥺
Ayse_dnmz Ktprk çok üzüldüm ama moralini yüksek tut rabbim büyük canım benin dua et yasin ve Meryem suresi ac karnına koy elinle karnını oksa sağ tarafa doğru eabbim esirgesin inşallah