55alp34 ben asla hazır değildim. Oğlum hazırmış. Doktorum söyledi. Öğlenleri ve geceleri uykuda gezi kuru kalkardı yol gösterdi bırak dedi bıraktım ama çok çok zorlandım. Hemen 1 hafta sürmeden bezi bıraktı ama ben psikolojik olarak etkilendim. 1.5 ay bezsiz kaldı. Herşey yolundaydı. Sonra sürekli çişini ortalığa yapmaya başladı doktorumla konuştum. Gündüz yapıyorsa gece yapmıyorsa sorun vardır bez tak böbrek kontrolü yapalım ısrarcı olma dedi. Herşeyi temiz çoktı tabi ben inatlaşıp sürekli çiş var mo kaka var mi baskısı yapmışım. Doktorum uyardı senin hatandan dolayı çocuk inat etmiş altına kaçırsa bile mimiklerin değişmeyecek asla dedi. 3 gün bezli kaldı bu arada ayağına sehpa düştü tırnağı çıktı parmağı yarıldı çiş altına kaçırır parmağına gelir diye beze devam etmek istedik. Oğlum yine bırakmak istedi. Bu sefer ısrar etmedim o gün bugündür maşallah bıraktı yani. Uykuda bezi kuru kalkıyorsa, zıplamayı biliyorsa, konuşması önemli değil işaret dili geliştiyse,çiş kaka yaparken saklanıyorsa, çiş kaka yapacağını anlıyorsanız sinyaller veriyorsa,bez takmaktan rahatsızsa kaçıyorsa yada yapınca hemen değiştirilmesini istiyorsa şans verin. Tuvalete giderken hadi gel birlikte gidelim deyin. Mesela benim Çişler kakalar şimdi babanın çişlerin kakaların yanına gidecek onlarla oyun oynayacakmış istersen sende çiş kakanı gönderebilirsin diye teklif edin. 😂Ona küçük tuvalet alın. Etiketler yapıştırın bak yaparsan bi etiket daha yapıştıralım deyin. Kakalara by by edin. Bol bol kepçe,su oyunu oynayın doldur boşalt mantığını kavrasın. Yediklerimiz çıkıyor manasında. Aklıma gelmiyor ama bizim sürecimiz çok basit geçti. Şu bi gerçek çocuk kadar annenin hazır olması önemli 😬😂🤗