Kızlar iyi akşamlar❤️
Hastaneden yazıyorum. Hala taburcu olamadık nasipse sabah olacağız inşallah. Başlayayım o zaman 🤣
Pazartesi akşamı ablam geldi Mardin’den doğum için izin almıştı. Benimde o akşam sırt ağrım bel kasık ağrım çok fazlaydı bebek toplanıyordu ama yalancı sancıdır dedim üzerinde durmadım. Başım çok kötü ağrıyordu gözlerim arada bulanıklaşıyordu biraz uyudum geçti gibi oldu sabah hastaneye gittik kontrol amaçlı tansiyonum ölçüldü ilk 14 10 çıktı sonra 16 9 çıktı nst de sancılar çıktı ilk kez 75leri görmüştüm nst de ama yine de sancıdır demedim. Doktorun yanına girdim tansiyonun çok yüksek seni yatırıyorum ama önce açılmama bakalım dedi 2 3 cm açıklık var dedi suni sancıyla doğumu başlatıcam ama ne kadar süre de bebek gelir bilemem dedi neyse eşimi aradık annemle geldiler ben doğum odasına geçtim üzerimi giyindim biraz korkuyordum eşimi de görmemiştim doğum öncesi moralim bozuldu ama hep kendimi motive ettim. Ablam ebe olunca rica etti benle geldi biraz içerde yanımda durdu sonra çıktı içerde sedyeye uzanır uzanmaz kulaklarımda bi uğultu olmaya başladı hemen söyledim bu kez de tansiyonum 6 ya 5 çıktı tekrar ölçtü yine 7 buçuğa 5 çıktı serum bağladılar 1 saat sonra düzeldi hemen. Neyse suniyi bağladı ama bebek kaldıramadı nst hata verip duruyordu taşikardi geçiriyordu kızım yüksek ihtimalle. Hemen sancıyı kestiler kendi sancım zaten yok gibi bi şeydi düzenli de değildi. Suniyi kesince ben uyukluyordum bile 🤷😅 neyse doktorum tekrar aradı bağlayın diye suni sancı tekrar bağlandı bebek yine aynı oldu kestiler derken akşam 8 e kadar( ki öğlen 1 de yatmıştım doğumhaneye) ara ara taktılar çıkardılar ama çok yorulmuştum artık gücüm kesilmişti alttan sürekli açıklığa baktılar en son suyunu patlatın bebek kendi sancısıyla gelsin Demiş doktor patlattılar 10 gibi açıklık 4 5 cm e ulaştı ama bebeğimin kafası aşağıya inmedi hiç. Squat yaptım yürüdüm çömelme hareketleri yaptım ama fayda etmiyordu en son saat 12 30 gibi tekrar açıklığa baktı ebe 7 cm olmuştu bu arada moral olsun diye arada ablamı yanıma alıyorlardı ama ben o suni sancı acısına dayanamadım ağlamaktan mahvoldum daha fazlasını yazmak istemiyorum suniyle ilgili kimseyi etkilemek istemem 🤷 ebe kontrol etti bebeğin kafası kanala inmemiş ve kafası yamuklaşmaya başlamış dedi nst de de kalbi 90 a kadar düşmeye başlamıştı artık ebem doktorumu aradı doktorum yarım saat içinde evinden geldi kontrol etti bebeğin kafası kanala girmemiş açılma ilerlemiş bebekte annede çok yorulmuş dedi suniyi kestiler ben sezeryana alacağız diyince havalara uçtum resmen o arada eşimi içeri aldılar imza aldılar o da yanıma geldi 5 dk moral için gözleri dolmuştu sesi titriyordu beni o halde görünce ben o halimle eşime lütfen 2.yi yapmayalım bi daha yok tamam mı dedim 🤣hahahahah şimdi gülüyorum kendime 🤷🤣🤣🤣 neyse beni ameliyathaneye aldılar spinal anestezi yaptılar ondan sonraki gelen rahatlama hissi çok güzeldi ama vücudum suni sancı etkisiyle zangır zangır titriyordu 1 dk geçmeden uyuştum doktor hemen halletti zaten 3 dk sonra kızım ağladı o ağladıkça bende ağladım bana gösterdiler simsiyah gözleriyle öyle güzel bakıyordu ki tüm her şeyi unuttum ❤️😊 odaya çıktım kızım 15 dk yoğun bakımda kaldı çok yorulduğu için sonra eşim kucağında getirdi Allah’ım minicikti ve ben böylesine güzel bi koku almamıştım ömrümde koklamaya öpmeye doyamadım ağlamaktan mahvoldum 😅 bu arada sonda takılırken pek acımadı çıkarırken de acımadı. Hemşireler 3 4 kez kanama var mı diye karnıma bastırdı ama saniyelik bi ağrıydı ben 12 saat boyunca hem sancı çektim hemde sezeryanı tattım. Rabbim tüm doğum yapacak kardeşlerime çok ama çok yardımcı olsun sabır dayanma gücü versin. Doğurdum anne oldum bu çok farklı bi hismiş. Kızımı emzirdim ama meme ucumu alamadı hep yara etti ama o emsin de ağlaya ağlaya emzriyorum iyiki doğurmuşum iyiki o acıları çekmişim mis kokulu Kızım 3200 gram 50 cm doğdu sağlıklı çok şükür. Uzun oldu hakkınızı helal edin ❤️😊 inşallah sizler daha güzel kolay bi şekilde doğurursunuz kardeşlerim ❤️