Ayyysss Hanımefendi ben size farkında iseniz gayet usulüne göre kibarca ve sizi kırmayacak şekilde cevap verdim. Tekrar tekrar da okudum yazdığım yazıyı yanlış anlaşılacak bir cümle kurmayayım diye. Lütfen aklınızla düşünün ne demek insan zaten neresiyle düşünür afedersiniz. Elmalılı Hamdi Yazır’ın Hak Dini Kur’an Dili yazılı bütün serisi set olarak da var evimizde elhamdülillah. Bir önceki yazımda da söylediğim gibi haybeye konuşmak için yazmadım zaten konu hakkında hiçbir bilgim olmasa kulaktan duyma olsa hiç fikrimi belirtip münakaşaya girmem. Bakara Suresinde; “Allah´tan başka hiçbir ilâh yoktur. O daima diridir (hayydır), bütün varlığın idaresini yürüten (kayyum)dir. O´nu ne gaflet basar, ne de uyku. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O´nundur. İzni olmadan huzurunda şefaat edecek olan kimdir?” O halde şefaatin temel şartı Hz. Allah’ın müsaade etmesidir. Şefaati, Hz. Allah’ın izin verip razı olduğu kişiler yapabilecektir. Bunlar Elmalılı Hamdi Yazır’ın tefsiri. Ben size en başında da zaten bilinmeyen bir kaynaktan veya olmayan bir hadisten örnek vermedim. Ama herkesin kendi aklı fikri var elhamdülillah. Ben sadece bildiklerimden yola çıkarak örnek verdim. Bu zamana kadar da aklım hariç bir yerimle düşünmedim elhamdülillah. Rabbim hepimize akıl vermiş fikir vermiş.