Mrvtdmr canım ben yeni hamile değilim 34+6 günlüğüm ama tecrübe ettiklerimi paylaşmak isterim 🥰
Sabahları genelde tost yiyordum çok güzel midemi bastırıyordu zaten benim aşırı bir bulantım olmuyordu, bir de ilk aylarım yaza gelmişti o yüzden kesinlikle sıcak ve sulu yemeklerden yiyemedim. Genelde serin böyle yoğurtlu şeyler tükettim. Mesela makarna yaptım yoğurtla yedim, aynı şekilde pilav yaptım yoğurtla yedim bu şekilde. Çok şükür ki benim kabızlık problemim yoktu o yüzden katı yiyecekler tüketirken sorun yaşamadım ama senin aklında bulunsun yaşarsan doktoruna söyle mutlaka ona göre bir ilaç verir rahat edersin. Mutlaka çiğ fındık, çiğ badem ceviz, süt, kefir yoğurt tüketmeye çalış özellikle yeni hamilesin ilk aylar çok önemli 🥰 mide bulantısı çok fazla olursa doktorunla paylaş prilam dr adında bir ilaç var o kadar iyi geliyor ki. Ben öğretmenim okulda zorlanmamak adına bu ilaçtan kullandım hiç bulantım olmadı🥰 sulu yemek yiyemiyorum diye üzülme sakın aç kalman daha kötü ne yiyebiliyorsan onu ye doktorum bana sana şunu şunu ye derim ama ilk aylar pek de öyle olmuyor ne yiyebiliyorsan onu ye aç kalma az ve sık ye bulantın olmasın demişti tek üstünde durduğu yemek konusunda fındık ceviz badem süt kefir yoğurt oldu🥰 bir de tabi et tavuk ve balık🥰 ben balık yiyemediğim için omega3 e erken başlamıştık🥰