Meleekk Doğum yapalı 7 gün oldu bugün. Ne yemek yiycem bilmiyorum kızlar. Çorba yemekten gına geldi. Hangi yemekleri yapıosunuz yada yaptınız. Gaz yapar diye korkuyorum ne yemek yapcam bilmiyorum. Bayılacam artık 🤦🏻♀️
unemere Meleekk geçmiş olsun. Mutlaka çorba salata tüketmelisiniz yanına yemek olarak kabak yemeği , ıspanak yemeği , bamya yiyebilirsiniz. Aman katı beslenmeyin çorbayı ve salatayı ihmal etmeyin. Et tavuk vs de çok çiğneyerek tüketin 🌸
Merveonay Meleekk niye çorba yiyorsun onu anlamadım ? Bende evde ne pişirdilerse herşeyi yedim valla hiç ayırt etmedim yemeği çorbası pilavı makarnası salatası ne aklına gelirse niye kastın bu kadar ?
bykarakan Meleekk ben kabız olmamak için pek az ekmek tükettim ilk zamanlar minik köfteli şehriye çorbası içiyordum yoğurtlu sonra beyran içtim sabahlarıda haşlanmış yumurta peynir domates salatalık sıradan şeyler ama sebze yemekleri yiyebilirsinşz ben seçiçi oldugum için her şey yemiyordum her yemeğe kimyon ekleyebilirsiniz aa bir de aşure yiyordum aşırı aşırıı hemde içinde nohut fasulye de vardı ama azar azar
Meleekk Melisakpln yok ya zor değil 🥰sadece dikişler acıo biraz. Ama kendi işimi kendim görebiliyorum yavaş yavaş da olsa. Ağır iş yapmıyorum sadece. 4.günden beri rahatım. Korkmana hiç gerek yok. Bende korkmuştum. İlk kalkarken felan zor diolar ya ben hiç zorlanmadım sayılır. Sadece dikiş yeri acıo dayanılmaz Bi acı da değil. Hiç sıkıntı yapma 🥰🥰🙏
0322sukran Melisakpln bizim de bugün 8 gün oldu dogum yapalı 8 cm açıklıkla sezeryana alındım normal dogumu da yaşadım.. normal mi sezeryan mi die sorsalar normal derim sezeryan dan sonra hareketlerin kısıtlanıyor.. bebeğinizle istediğiniz gibi ilgilene miyorsunz ben son ana kadar normal giden dogumum bebeğimin kanala ters girmesin den sezeryan oldum çok şükür sağlıkla aldim kucağıma tavsiyem bebegin ve sizin hayati tehlikeli olmadığı sürece normal dan yana olun
HavvaAtasoy Melisakpln hayır canım hiçte zor değil 2 ay oldu doğum yapalı birdaha doğum yapsam yine öyle yapardım ilk yürüyüşten sonra bebeğime bile kendim bakmıştım
Deletedmom_30 Melisakpln hiç de zor değil ben taburcu olduğum gün işimi de gördm oğlumada baktım her doğum aynı değil etrafa bakmayın
unemere Merveonay ne kadar şanslısınız. Doğum gibi doğum sonrası süreçte kişiden kişiye değişiyor demekki. Bağırsaklar düzene girmediği için sıvı ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Ben çok dikkat etmiştim 40 gün çorba salata ve lifli sebzeler yemiştim 40 gün dolunca ve bi rahatsızlığımda olmayınca iyileştim sandım ve sadece bir hafta dikkat etmedim ve anal fissür oldum 10 gündür sadece sıvı ile besleniyorum salataya bile muhtaç kaldım 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Şanslısınız çok şükür benim yerime de yiyin 🤗
Meleekk Merveonay yanımda yemek yapan yok ki ☹️ kendim yapmak zorundayım. Ayakta da uzun süre kalamıyorum. Bebekle ilgilen Bi yandan yemek düşün 🤦🏻♀️ ne yapacağımı da bilemiyorum çorba yapıyorum en sonunda da 🤦🏻♀️
biruykusuzanne Merveonay tabiki yenebilir ama kabız olmamak adına sıvı tüketmek gerekli çünkü kabız olursa kendini zorladığı da dikişleri açılabilir veya karın ağrısına sebep olabilir bu yüzden ama isteyen yer tabiki tercih meselesi 🌼
Poyrazin_annesi Benım doktorumda taburcu olduktan sonra herseyı yıyebılırsınız dedı. Size yasakladımı doktorunuz
Meleekk Poyrazin_annesi katı şeyler yemek yasak. E ne yiycem onu da bilmiyorum işte. Fikir alayım burdan 🥰
Meleekk unemere yaa geçmiş olsun canım. Bende de öyle sıkıntı var. Şurup da kullanıyorum kabız olmamak için 🤦🏻♀️ o yüzden sıvı besleniyorum ☹️ ama artık yemek yemek istiyorum.
unemere Meleekk bana yapmaz diye yedirdiler. 🤷🏼♀️Soğan , Pırasa , brokoli , karnabahar, lahana ve bakliyatlar gaz yapıyor.
unemere Meleekk Kuru kayısı , kuru üzümü kaynatıp hoşaf yapın içine bir kaç tane karanfil atın biraz şeker yerken de üzerine ceviz atın sağlıklı aşure oluyor tadı aynı ben öyle yapmıştım 😊 muhallebi tatlı yapabilirsiniz abur cubur tatlı ihtiyacınızı böyle karşılayabilirsiniz yazmak istedim 🤗
Poyrazin_annesi Meleekk benım bıldıgım hastanedeyken katı bısey yıyemıyorsun sadece corba fln ıcıyosun. Ama hastanede gazını yada buyuk tuvaketını yaparsan bı sorun kalmıyor
Deletedmom_30 0322sukran yoo benm hareketlerim kısıtlanmadı genel konuşmayın lütfen kendim evimede baktım oğlumada
Morvy 0322sukran aynı benim doğumum gibi 10 cm açıklıkla sezaryene alındım öncesinde birde suni sancı çektim 3 saat ıkındım birde😁 ama benim için sezaryen bir nimet çünkü ben normal asla doğuramazmışım bebeğimin kafası kanala yamuk girmiş
Meleekk Poyrazin_annesi büyük tuvalete çıkamadım hastanede. Gazım da zor çıktı 🤦🏻♀️😬 evde 2.gün çıkabildim lavaboya.