Cicekdeniz bir hafta sonra doğumum var benimde hayırlısıyla😌🌿 bugün doktorum sezeryan için iki seçenek sundu: 1.spinal 2. Kombine yani spinal+epidural birlikte..
Araştırdığıma ve anestezi uzmanından edindiğim bilgiye göre spinalde doğrudan omirilik zarının içine sıvı enjekte ediliyor ve katater çıkarılıyor.. 3-4 saat belden aşağısı uyuşuk kalıyor..sonrasında ağrılar ve biz başbaşayız😶 tabi istenildiğinde damardan ağrı kesici verilebiliyor şükür ki😅 (ilk doğumum genel anestezi ile acil sezeryandı🤦🏻♀️uyanırken ve ertesi gün dahi ağrıdan ağlamıştım.. ağrı kesiciler kısa süreli etki ediyor ve bi kaç kez istemiştim oradan deneyimliyim😂)
Her neyse 2. Seçenek: Epiduralle kombine edildiğinde spinal uygulanıyor, devamında ise epidural için omirilik zarının dışına kateter takılıyor ve doğum sonrası süreçte oradan ağrı kesici sürekli olarak verilmeye devam ediyor.. Yani doğum sonrası çok daha konforlu.. ağrı hissettikçe eline verilen pompanın tuşuna basarak ağrı kesici alabiliyorsun..
İkisi arasındaki en temel fark ise spinalde omirilik zarı içine girilirken omirilik sıvı sızması olabiliyor!! bu da baş-bel ağrısı gibi komplikasyonlara sebep olabiliyormuş.. epiduralde zarın dışına ilaç enjekte edildiğinden bu tür yan etkiler pek sık yaşanmıyormuş.. Tabiki tüm bunlar anestezi ekibinin tecrübesiyle de ilgili.. çünkü tüm gün boyunca nerdeyse bir ciltlik yazı okudum😅kimisi spinal sonrası bel ağrılarından şikayet ediyor kimisi epiduralden sonra baş ağrısından kalmadığından dem vuruyor🤦🏻♀️ Sanırım deneyimleyp göreceğiz bizde..
İnşaallah hayırlısıyla hem bebeklerimiz hem de bizler için en güvenli en konforlu yöntemi bulup uygulatır sorunsuzsuzca bu süreci atlatır ve ağrıları olumsuzlukları değil de minnaklarımızla geçirdiğimiz o en özel anları gülerek şükrederek hatırlarız🤲🏻💚
Bu arada epidural sezaryen doğum olayını da forumda gördüm.. acaba bu kombine olan seçenek mi🤔 çünkü doktorum ya da anestezi uzmanı hiç bu seçenekten bahsetmediler.. yani sadece epidural ile sezaryen yapıldığını bilmiyordum🤷🏻♀️