zelisalplt kızlar 40+5 haftaligiz. bebeğimin kafasi yukarda oldugu için doktorumuz iki secenek var ya direk sezeryan yada ben normal doğumu denemek istiyorum dersen rahim açıcı fitil ile sanci vericem dedi. bu sekilde dogum yapan var mi? varsa nasil oldu nasil bitti? fitille normal dogum olmazsa sonunda yine sezeryan dedi doktor. kötü bisey olur mu ters etkisi var mi? yazarsaniz sevirim. baska doktora geldik birazdan randevumuz var. o da aynisini derse yatiş yapilacak.. dualarinizda beni de unutmayin lutfen korkuyorum biraz:(
Hatunnn zelisalplt burda normal dogum uapan biri yazmisti epey oluyor, rahim yumusatici igne oldugunu siylemisti ayni seyse eger gayet yapmisti cokta keyifli keyifli dogum hikayesini yazmisti:) darisi size insallah dktorunuza guveninn gerisi tevekkul
Bahar54 zelisalplt ilk defa duydum makat gelis bebegin normal sekilde dogurtulacagi 😕 baska ulkelerde oluyor ama Turkiye de hicbir doktor bu riski almiyor diye biliyordum :/
Deletedmom397 zelisalplt bas yukarda derken daha kanala girmemis mi yoksa dönmemis mi bebeginiz onu anlamadım
Bbdd zelisalplt kuzenim anlatmıştı normal doğumunu o şekilde yapmış çokta zor olmadı hızlı açılmam oldu dedi. Normal doğuma sana verin bence inşallah kolay bir doğum olur
zelisalplt Hatunnn igne degil de fitil dedi doktorumuz. insaallah ona benzer biseydir cok korkuyorum😢
zelisalplt Bahar54 yo hayir yanlis duymadim bebek tam inmemis dedi hatta ikidir kontorle gidiyoruz bugun dogum yapariz diye basi tam yerlesmedigi için erteliyoruz ikiser gun bugün de artik neyi beklicez 41 olcan dedi doktor
zelisalplt Deletedmom397 dönmüş dönmüş başı tam yerlesmemis sadece. dönmesi 32. haftada mi 34. haftada mi ne gerçekleşmişti..
Bahar54 zelisalplt kanala girmemis demek. Ki :) bas gelis yani. O. Zaman ben olsam normal dogumu denerdim once.
PasaninAnnesi Igne değil o fitil yerlestiriyolar ben fitille sancısı baslatılan kişileri cok dinledim cok rahat bi doğum gecirmisler hatta suni sancıdan daha mantikli geldi bana ama her doktor yapmiyo sanirim sadece suniyi dayıyo ugrasmamak icin galiba ama fitil daha mantikli
zelisalplt PasaninAnnesi icimi rahatlatiyosunuz gercekten🌸🌸🌸 fitil suni sancidan daha mi az sancili oluyor?
PasaninAnnesi zelisalplt sancı durumu ne seviyede onu bilmiyorum canm suninin sancisi nasil fitilin nasil kendimde daha doğum yapmadığım icin 😊 ama fitilden şikayetci olan hic duymadim aksine daha rahat dediler normal düşünürsem suni yerine bende doktoruma fitili sorucam gerekli durumda
zelisalplt PasaninAnnesi anladim cok tesekkur ederim insaallah hepimiz cok rahat bir dogum geçiririz🙏🙏hepinize dua edicem cok...💜
Papatyamoms Fitil rahim ağzını yumuşatıp açıyor, bakılıyor acilmaniz varmı eğer olmadıysa pek zorlamıyorlar eğer 1 2 cm açılma başladıysa suni ile destekliyorlar canım fitil açılmayı kolaylastiiyor evet bebeğin başının kanala yerleşmesi için bol bol çömelme haraketi yapın bi ere tutunup yere yakın olabildiğimiz kadar oturup kalkın alaturka wcde oturur gibi yer çekimiyle haraketle birlikte başı iniyormuş en azından size kolaylık olabilir belki zorlanırsanız merdiven çıkmayı deneyin ama haraket halinde olun kesinlikle
zelisalplt Mirayinannesiii ayrıntıli anlatır misiniz biraz rica etsem nasil oldu neden fitille aldilar bizimkiyle ayni durumdan dolayi mi?🙏
Esinerts Mirayinannesiii yaa ne güzel bir yorum olmus helal olsun size..Pazartesi fitille başlayacaklar dogumu .korku o bicim bende