Ebru2432 doğum öncesi çalışamaz raporu alıyorsun ya onu şirketin işliyor doğum oluyor hastane bildiriyor doğumu rapor yazıyor bu doğum sonrası olur. Bu doğum öncesi 8 hafta izin doğum sonra 8 hafta izin tarzında aslında yani 2 ay önce 2 ay sonra tarzında devlet izin veriyor ama tabii mesela ben çalışamaz raporundan 2 hafta sonra doğum yaptım kalan 6 hafta izin doğum sonrasına aktarıldı. Bu süreçte çalışmıyorsun devlet sana doğum parası veriyor maaşına göre miktarı değişir. Şirketler bunu genellikle tüm izinlerin bu raporlar yani bitince topu yatırıyor. Ama benim şirketim bölerek yatırdı ve çok işime geldi her ay para yattı. Sen doğum öncesi rağorunu şirketine vercen doğum yaptıktan sonra olanıda vercen benim hastane halletti doğum sonrasını ben bişey yapmadım ama yine doğum bilgilerini atmıştım ne olur ne olmaz. Süt parası otomatik yatıyor yine hastaneniz bildiriyor siz başvuru yapmıyorsunuz. 1. Çocuk parası analık parası yani aile çalışma ve sosyal hizmetlere başvuru yapmanız gerek buna ben gitmedim eşim gitmişti