Glsm-- arkadaşlar merhaba. Bu sonuçlara göre bir doktor pıhtılaşma iğnesi kullanman gerekir diyor. Diğeri ise gerekmez bu sonuçlar pıhtılaşma olduğunu göstermez sadece pıhtılaşma eğilimin var diyor. Kafam çok karışık. Sonucu bu şekilde olupta iğne kullanmadan bebek sahibi olan var mı?
guzelbebegimmmmm Glsm-- benim de böyleydi. Oğlumda 9 ay her gün iğne vurundum. 2. Gebeliğimde tekrar araştırmaya girdim ve bana boşu boşuna iğne kullandığımı, sadece pıhtılaşma eğilimimin olduğunu söyledi. Hiç iğne kullanmadan gebelik geçirebilirsin dedi. Kadın doğum doktorum her ihtimale karşı coraspin başladı.
Benferus Glsm-- benim tek gende sorun var. Heterezigot çokta önemsemiyo doktorlar. Homozigot olanları daha çok önemsiyolar. 2 kaybım olduğu için hergün iğne kullanıyorum tedbir amaçlı sanırım sizinde kullanmanız gerekecek
funnymummy Glsm-- canım bu heterozigot olan benim de aynı doktor düşük miktarda pıhtılaşma olabilir dedi her ihtimale karşı sadece ilk 3 ay oksapar iğne verdi bende doktora çok güvenemedim ama ne derse yapıyorum tabi
Glsm-- Cennetkusu192 gebelik kaybım oldu 22. Haftalıkken falan genetik doktoru ve kadın doğum doktoru bu düşük onla alakalı değil bu sonuçlar önemli değil dediler. Farklı bir kadın doğum doktoru ise iğne kullanman gerekir dedi.
Simsim60 Glsm-- 22 haftalık düşük için çok büyük bir hafta.500 gramın altı düşük diye geçiyor ama erken doğum sizinki.çünkü bende yaşadım 22 haftalık kaybettim.sizin kalbi mi durdu doğum oldu.yoksa faklı bir sebep mi vardı.ben iğne kullanıyorum çünkü 7 haftalık kalbi duran bebeğim oldu.2 genimde pıhtılaşma eğilimi çıktı.heterezigot pıhtılaşma eğilimi olduğunu gösteriyor fakat homozigot daha ileri derecede pıhtılaşma olduğunu gösterir.ama genleriniz öyle çok çok önemli genler değil aslında ama iğne verir bence doktorlar.bir kaç doktora danışın.benmde mtfr ile faktörv heterezigot.faktör genlerinin önemli oldugunu söyler doktorlar
Cennetkusu192 Glsm-- benımde bir kalp durması bir kimyasal gebelıgımde oldu ve iğne kullandım üç genımde heterızgot Du doktorlar ıkıye ayrılmış maalesef ama kaybım oldugu için işimi şansa bırakmazdım bu yuzden iğne kullandım kızım doğdu
Glsm-- Benferus Simsim60 570 gramdi kalbi durmuştu. Çok agir bir grip geçiriyordum o sıralar. Şuan pıhtılaşma ile alakalı değil sebepsiz kayıp deniliyor.
guzelbebegimmmmm Glsm-- evet şimdi kızıma hamileyim. İğneye gerek görülmedi. Coraspin hapa başlattı doktorum. 32. Haftadayım ne zaman kesicek bilmiyorum
guzelbebegimmmmm Glsm-- 2 düşüğüm olmuştu bu arada. Sonra oğluma hamile kaldım. İğneler vurundum sonra doğdu elhamdulillah. 4 yıl sonra tekrar hamile kaldım ve kızıma hamileyim. Şimdi hap kullanıyorum
Pamukkkkkk Benimde iki düştüğüm oldu bir kimyasal gebelik denildi diğeri 2 aydık kalbi durdu , test yaptırdım kan pıhtılaşması var denildi şimdi 4 haftalık hamileyim iğne kullanıyorum ve coraspirin ama çok tedirginim halen bişe olacak diye
Glsm-- Pamukkkkkk biliyorsunuz stres faktörü gebelikte çok önemli. Kötü günler geçirmişsiniz fakat hepsi geride kaldı olumlu düşünmeye çalışın Allah’ın izniyle sağlıklı bir şekilde doğar inşallah.
Miramerve Glsm-- Benim Doktorum da kararsız kalmıştı sadece hap mı versem felan dedi sonra başka bir doktora daha danışıp verdi iğne. Sanırım biraz da önlem amaçlı veriyorlar önceden kayıp yaşayınca da insan korkuyor kullanıyor.
Pamukkkkkk Mthfr(A1298c) homozigot ve FXlll(V34L)heterozigot bu ikisi böyle çıktığı için kan pıhtılaşması var dediler anlayan var mı bunlardan
cansornek Benim iki değer homozigot çıkmıştı ilk gebeliğim doğuma kadar hergun iğne yapıyorum. Risk almak istemedim
Nehir-Poyraz Glsm-- benim sadece mtrf genimde var ve hem hap hem iğne kullanıyorum benimde o gen heterezigot sende homozigotta var nasıl pıhtılaşma yok diyo sana ilaç vermesi lazım